WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 1 maart 2009

Mijlpaal

Hallo allemaal,
we hebben weer een gezellig zondagsschooluur gehad. We hebben eerst flink wat liedjes gezongen, dat ging goed en het was gezellig. Nog niet iedereen was er vandaag, maar in ieder geval was er wel iemand die nieuw is bij ons: Maud is vier geworden en komt dus ook naar de zondagsschool! Fijn dat je ook komt Maud!

Met elkaar hebben we de themaplaat van deze week bekeken. Het is een vuurtoren. Een vuurtoren geeft licht zodat je de goede weg kunt (terug)vinden. Sommigen van jullie hebben vast wel eens een echte vuurtoren gezien, bij het strand bijvoorbeeld. Het thema voor vandaag is 'mijlpaal'. Dat is wel wat lastiger. In de oudste groep is daar nog over doorgepraat na het bijbelverhaal.

Het bijbelverhaal was niet voor iedereen bekend, voor de meesten was het zelfs een onbekend verhaal. De Here Jezus ging met drie van zijn beste vrienden: Petrus, Johannes en Jacobus een berg op. Als Jezus een berg op gaat, gaat er bijna altijd iets bijzonders gebeuren. Op de berg kreeg de Here Jezus bezoek van twee mensen die we kennen uit het Oude Testament: Mozes en Elia. Wat een bijzondere gebeurtenis. De Here Jezus straalt een bijzonder licht uit. Petrus, altijd haantje de voorste, wil al een tent voor Jezus en Mozes en Elia maken, maar dat hoeft niet. Plotseling komt de stem van de Here God uit de hemel: 'Dit is mijn Zoon van wie ik heel veel hou, luister naar Hem'. Dan is alles weer gewoon: Jezus ziet er weer uit zoals altijd, Mozes en Elia zijn weg en de stem van God horen ze niet meer. Maar Petrus, Johannes en Jacobus weten dat dit een heel bijzondere gebeurtenis is geweest. Van Jezus mogen ze er nu nog niets over vertellen, maar pas als Hij gestorven en weer opgestaan is. Dat begrijpen ze nog niet.

Na het verhaal is er flink gepuzzeld. De jongste groep heeft een plaat van het verhaal gepuzzeld en de oudsten zijn met letters aan de slag gegaan. Lastig was het in ieder geval wel!

Veel te snel was ook dit uur weer voorbij. Fijn dat we met elkaar konden danken en bidden. Fijn dat jullie ook goed meedoen met het bidden.

Lezen jullie het verhaal thuis nog eens na in de Bijbel? En ... gebruik je de kaartjes uit je gebedsdoosje nog wel eens? Doen hoor!

Tot volgende week!