WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

maandag 9 maart 2009

Tempelreiniging


Hallo allemaal

Gisteren was weer heel gezellig op de zondagsschool. Op de tafels stonden al blokjes klaar waar we mee zijn gaan bouwen. Er zijn hele mooie dingen gemaakt, huizen, poorten, bomen en auto's. Kijk maar eens op de foto's om jouw bouwwerk terug te vinden. Daarna hebben we lekker gezongen met elkaar. Omdat we boven zaten in een kleine ruimte klonk het dit keer extra goed !
Het was ook heel gezellig dat Ewout, Hannah en Marije even kwamen kijken
De themaplaat van vandaag was een vuilniszak met een bezem. het ging dus over opruimen.

Jezus was op weg naar de tempel. Het huis van God.Een plaats waar het rustig en netjes hoort te zijn. Nou rustig was het er helemaal niet. Het tempelplein was veranderd in een marktplein. Een plaats waar niet God centraal staat maar waar alles draait om handel en winst maken.
Jezus wordt heel boos als Hij dat ziet. Hij pakt twee touwen, bind ze aan elkaar en jaagt de koeien en schapen van het templeplein af. Ook de geldwisselaars jaagt Hij weg. tafels worden omgegooid en de munten rollen alle kanten op. Hij maakt het tempelplein weer schoon.
Als men aan Hem vraagt waarom Hij dit doet en wie Hij wel niet denkt te zijn geeft Jezus een bijzonder antwoord: "Breek de tempel maar af en ik zal Hem in 3 dagen weer op bouwen"
Iedreen denkt dat Jezus de tempel bedoelt waar 46 jaar aan gebouwd is maar Jezus wijst hierop zijn eigen lichaam. hij kijkt vooruit naar het lijden en sterven wat gaat komen en dat hij na drie dagen weer zal opstaan.

Ook in ons leven zijn er dingen die er niet thuis horen, We hebben er een aantal opgenoemd: ruzie maken, lelijke woorden zeggen, jaloers zijn, . Het is soms moeilijk om het niet te doen. Schrijf de dingen die jij moeilijk vind maar op en stop ze in je gebedsdoosje. Vraag maar of God je wilt helpen om die verkeerde dingen niet meer te doen.

Na het verhaal hebben we nog geknipt en geplakt met elkaar en toen was het alweer -veel te snel- tijd om naar huis te gaan.
Tot volgende week!