WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 29 maart 2009

Hosanna !! Licht in Jeruzalem


Het is druk in Jeruzalem. Er zijn veel mensen en de mensen verheugen zich op het paasfeest wat gaat komen. Ook Jezus is op weg naar Jeruzalem. Hij vraagt zijn dicipelen om een ezel te halen waarop hij de stad zal binnenrijden. Als de mensen Hem zien aankomen gooien ze hun jassen op de grond en plukken takken van de bomen om mee te zwaaien. "Hosanna" roepen ze, Gezegend is onze koning! Ze roepen en zwaaien hard met hun palmtakken. Het is een groot feest.,net zo als het bij ons feest is als Koningin Beatrix een stad komt bezoeken.

Zou het dan vandaag echt gaan gebeuren..? Zou Jezus vandaag koning worden en gaan vechten tegen de vijanden? Nee... het loopt heel anders als dat de mensen verwacht hadden. Jezus huilt als Hij al de juichende mensen ziet. Hij huilt omdat de mensen niet begrijpen dat Hij een heel andere Koning zal worden, en Hij huilt omdat Hij weet dat deze mensen later in de week "Kruisig Hem " zullen roepen.

De jassen worden weer opgeraapt... het ezeltje wordt weer teruggebracht. Het was even licht in Jeruzalem.

Met elkaar hebben we vlaggetjes gemaakt. De jongste groep van stof met een stokje eraan en de oudste groep heeft een vlaggetjes slinger gemaakt. Het zag er allemaal heel gezellig en mooi uit. De foto's staan -zoals elke week- in het fotoalbum.

Tot volgende week!!