WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 22 maart 2009

de graankorrel


Vandaag hebben we geluisterd naar een gedeelte uit de Bijbel waarin Jezus zichzelf vergelijkt met een graankorrel. Het was geen makkelijk stuk maar ik denk dat jullie het allemaal wel begrepen hebben. Zeker ook omdat de preek in de ochtendienst over hetzelfde ging.Mooi!!
Jezus is bang, Hij weet dat het nu niet lang meer duren zal voor Hij zal lijden en sterven. Hij wil zelfs de Grieken die in Jeruzalem zijn niet ontmoeten omdat Hij zich wil voorbereiden op dat moeilijke wat komen gaat. Om het duidelijk te maken aan de mensen gebruikt Hij het voorbeeld van de graankorrel. Als je zo'n korrel niet in de grond stopt gebeurt er niets mee, maar als je zo'n graankorrel zaait in de grond en hem water geeft dan gaat er iets moois gebeuren. Die ene graankorrel sterft, maar uit dat ene korreltje komt dan een stevige halm met nieuwe graankorrels. Zo legt Jezus uit aan de mensen dat Hij ook eerst moet sterven om daarna weer op te staan en het zo weer goed te maken tussen God en ons.
Daarna klinkt de stem van God uit de hemel, als bemoediging voor Jezus en voor de mensen om Hem heen.
De oudste kinderen hebben een mooi schilderijtje gemaakt met gerstekorrels en de jongste kinderen hebben schitterende verftekeningen gemaakt. Ze liggen nu nog even te drogen maar volgende week mogen jullie ze meenemen hoor. Tot dan !!