WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

maandag 23 februari 2009

Bezoek!

We hebben bezoek gehad! Er waren veel mensen op onze zondagsschool. Vooral veel papa's en mama's, een paar broers en zussen en een aantal gemeenteleden zijn bij ons langsgeweest. Ze waren nieuwsgierig hoe het bij ons gaat. En ze hebben meegedaan!

Eerst speelden we allemaal met elkaar een spel met een dobbelsteen. Als je een 1 of 6 gooide, mocht je een cadeautje uit een mand vol met cadeautjes zoeken. Daarna gebeurde er vanalles met het cadeautje: je moest het geven aan je linkerbuurman of later aan je rechterbuurman, je mocht het ruilen met een ander cadeautje uit de mand.... uiteindelijk mocht iedereen zijn cadeautje uitpakken. Er waren veel verschillende cadeautjes: gummen, stiften, pennen, potloden, opschrijfboekjes, balletjes..... Dit hebben we allemaal gedaan omdat het op deze zondag over geven en ontvangen ging.

Daarna heeft iedereen goed meegezongen met de liedjes, ook de vaders en moeders hebben zich van hun beste kant laten zien... en horen!

Marina heeft uitgelegd waard het paasproject van de komende weken over gaat. We gaan met elkaar een boom maken. Iedere week komt er een stukje van de boom bij, met een plaatje dat bij het verhaal hoort. Het plaatje van deze week was een schoenendoos vol met speelgoed. Dat kennen jullie allemaal wel. Vorig jaar hebben jullie op school ook een schoenendoos versierd en volgestopt met leuke dingetjes. Deze dozen zijn allemaal naar kinderen in andere landen gegaan, kinderen die niet zoveel spulletjes hebben als jij en ik.
In het bijbelverhaal ging het over uitdelen (weggeven) en bidden. De Here Jezus zegt in de bergrede dat het goed is om geld te geven voor arme mensen. De een kan misschien heel veel geven, de ander maar weinig. Maar wat je kunt geven is goed, je doet het voor de Here God!
Bidden is ook belangrijk. Bidden voor anderen, bidden voor jezelf. Waar je bidt, maakt eigenlijk niet zoveel uit. De Here Jezus zegt dat je ook op je eigen kamer, alleen, kunt bidden.
Om je te helpen bij het bidden, heeft iedereen een gebedsdoosje gemaakt. De doosjes zijn mooi versierd en in de doosjes zitten kaartjes waarop iets staat waarvoor je de Here God kunt bidden of danken. Gebruik het doosje thuis maar! Ook de vaders en moeders mochten hun handen uitsteken om te helpen deze doosjes goed gevuld te krijgen. Goed gedaan vaders en moeders!!!

Volgende week is er weer een gewone zondagsschool. Zonder vaders en moeders, maar hopelijk met JOU!!! Ben je er dan ook weer?
Voor deze week wensen we je een hele fijne vakantie en tot ziens op zondag!