WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 15 februari 2009

We duiken in het Nieuwe Testament

Vanaf vandaag duiken we met elkaar in het Nieuwe Testament, het tweede deel van de Bijbel. In dit deel gaan alle verhalen over de Here Jezus. Mooie verhalen, wonderlijke verhalen, verdrietige verhalen, verhalen om te kunnen leren....

Eerst zijn we vandaag begonnen met het maken van kaarten. Niet zomaar voor onszelf of om zelf op te sturen. Nee deze kaarten sturen we naar mensen uit onze gemeente die ziek zijn, verdriet hebben of eenzaam zijn. We proberen 'goed voor elkaar' te zijn, daar hebben we het in de kerk al vaker over gehad. En er zijn prachtige kaarten door jullie gemaakt! We hopen echt dat we andere mensen er blij mee kunnen maken.

Natuurlijk was het niet zomaar dat we kaarten gemaakt hebben voor zieke en verdrietige mensen. Het verhaal uit de Bijbel ging vandaag over een verlamde man. Hij kon niets, moest geholpen worden door zijn vrienden. Zijn vrienden hebben de man bij de Here Jezus gebracht. En Jezus heeft de man al zijn zonden, zijn verkeerde dingen, vergeven! Wat een fantastisch nieuws was dit voor de man. Maar anderen waren het er niet mee eens. Hoe kan Jezus dat nu zeggen? Vergeven kan alleen God. Jezus laat aan iedereen in het huis en ook aan ons zien, dat Hij echt de Zoon van de Here God is. Hij zegt: 'Sta op en wandel.' En de man staat op, pakt zijn matras en loopt het huis uit. Wat een blijdschap: de man is blij, zijn vrienden zijn blij!

Wij kunnen geen mensen beter maken zoals de Here Jezus dat kan. Wij kunnen wel troosten en aan anderen denken en voor hen bidden. Dat hebben we gedaan door kaarten te maken en door in ons gebed aan zieken en eenzamen te denken. Bidden jullie thuis deze week ook voor de zieke mensen en kinderen?

Na het verhaal hebben de kinderen van de jongste groep het verhaal in plaatjes opgeplakt. De kinderen van de oudste groep hebben gepuzzeld bij dit verhaal. Ook hebben zij het verhaal zelf in de Bijbel opgezocht. Dat kun je thuis nog wel eens een keertje doen. Je kunt dit mooie en bijzondere verhaal vinden in het Nieuwe Testament, in het boek geschreven door Marcus en dan het tweede hoofdstuk. Lees je het nog eens een keertje?

Volgende week is er een speciale zondagsschool. Het is dan 'Open Zondagsschool Uur'. Dat betekent dat iedereen mag komen kijken en meedoen met ons. Vanmorgen hebben Rianne en Frans-Jelle en vanavond heeft Ilze de uitnodingen in de kerk uitgedeeld. Alle vaders en moeders, opa's en oma's, buren, vriendjes en vriendinnetjes en alle gemeenteleden zijn dan van harte welkom! Net als altijd zullen we dan beginnen met wat drinken en een koekje.... voor vaders en moeders en andere grote mensen zullen we zorgen voor koffie of thee. We hopen jullie en u dus allemaal te zien van 11.00 tot 12.15 uur in 'De Bron'.