WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

maandag 9 februari 2009

Jona en de wonderboom


Vandaag hoorden we hoe het verder ging met Jona. Hij had begrepen dat God Nineve niet zou straffen. Wat een geweldig nieuws voor alle mensen uit die grote stad. Maar Jona is daar vreemd genoeg helemaal niet zo blij mee.
Mopperend zit hij in zijn hutje, in de brandende zon te zuchten en te klagen.
Dan laat God een boom groeien, een wonderboom. Een boom die heel snel groeit en grote bladeren heeft om Jona een beetje schaduw te geven. Jona is blij met de boom en ziet het weer een beetje zitten allemaal.
Totdat God een worm stuurt die de boom aanvreet. De boom gaat dood. De zon schijnt nog heviger op Jona's hoofd als eerst. Hij wordt er helemaal duizelig van.
Hij wordt opnieuw boos op God en zegt dat hij beter kan sterven.
Onterecht he..
Jona vind de wonderboom veel belangrijker dan al die mensen en dieren in Nineve.
God spreekt tot Jona en zegt dat Hij net zoveel van Jona houd als van alle inwoners van Nineve. Dat zijn liefde groot is voor alle mensen. Maar Jona moet wel leren de liefde te kunnen delen met anderen mensen. Als je dat kunt dan wordt jezelf ook blij in je hart.
Met elkaar hebben we ook een wonderboom geknutseld. Vergeten jullie niet de zaadjes af en toe een beetje water te geven? Graag horen we van jullie ( plaats een berichtje in het gastenboek) wanneer er bij jullie al wat te zien is.
Vandaag hebben we de verhalen van Jona afgrond. Volgende week hopen we een begin te maken met het paasproject. In tegenstelling wat op jullie rooster staat is het open zondagsschooluur verschoven naar zondag 22 februari. Tot ziens op de zondagsschool!