WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 4 november 2007

Je hoeft niet bang te zijn !!




Je hoeft niet bang te zijn,
Al gaat de storm tekeer.
Leg maar gewoon je hand,
In die van onze Heer.


Je hoeft niet bang te zijn,
Als oorlog komt of pijn.
De Heer zal als een muur,
Rondom jouw leven zijn.


Je hoeft niet bang te zijn,
Al gaan de lichten uit.
God is er en Hij blijft,
Als jij je ogen sluit.




Dit mooie lied hebben we vandaag geleerd op de zondagsschool. Het ging vandaag over "bang zijn " . Nou we zijn er wel achter gekomen dat er op de zondagsschool heel veel stoere meisjes en jongens zitten die nergens bang voor zijn... Nou ja.. dat zeggen ze... . Misschien zijn ze toch wel een ietsiepietsie bang voor bijvoorbeeld, krokodillen, onweer, of bang dat er oorlog gaat komen, net zoals de meeste kinderen

Paulus en Silas zijn in Filippi. Ze hebben daar een ziek meisje genezen. Heel mooi en fijn, Maar niet iedereen is daar even blij mee. Ze worden gevangen genomen en in de gevangenis gegooid.

Daar zitten ze dan, in de boeien geslagen en in het donker in zo'n vieze saaie cel.
Dat het geen pretje is om in de boeien te zitten hebben de oudste kinderen ervaren. Tijdens het Bijbelverhaal kregen ze namelijk handboeien om. Dat zat zeker niet lekker en deed best een beetje pijn.
Dat het best een beetje spannend is om in het donker te zitten kunnen de jongste kinderen vertellen. Zij hebben namelijk in het donker naar het Bijbelverhaal geluisterd..

Midden in de nacht gaan Paulus en Silas zingen. En dan gebeurt er iets bijzonders. De aarde gaat schudden, de muren scheuren en de deuren van de cellen schieten open. Ze kunnen zo de cel uit rennen en vluchten. Maar dat doen ze niet. De gevangenbewaarder is heel erg geschrokken, Hij had opdracht gekregen extra op deze mannen te passen. Maar Paulus roept hem " We zijn er allemaal nog, niemand is gevlucht" De gevangenbewaarder begrijpt dat hier iets bijzonders gebeurt. Hij wil alles weten over Jezus en laat zich diezelfde nacht nog dopen met zijn hele gezin.

De jongste groep heeft een hele mooie mobile gemaakt, drie cirkels met daarop de tekst van het liedje aangvuld met een plaatje voor degene die nog niet zo goed kunnen lezen
De oudste groep heeft de tekst op een cd-tje geplakt en die drie cd-tjes zitten weer op een plankje zodat je een schilderijtje hebt. Het ziet er allemaal heel mooi uit.

Hang het maar op in je kamer, bij je bed. Zodat je als je je nog eens alleen voelt, of als je bang bent altijd dit mooie lied kan zingen. Zingen helpt!!

Het was weer een heel fijne ochtend maar helaas waren we dit keer met niet zo veel kinderen. We hopen dat volgende week iedereen er weer is, want we hebben jullie echt gemist !