WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

maandag 26 november 2007

Noach


Afgelopen zondag was er geen zondagsschool. Een aantal kinderen die op de creche waren, Kees , Anna, Mattias, Leendert, Sibren, Rianne Joran en Stella hebben geluisterd naar het verhaal van Noach. Noach de vriend van God die een ark moest maken omdat er een enorme watervloed zou komen. Alle dieren, twee aan twee en Noach en zijn gezin gingen in die enorme boot. Het begon te regenen en het water steeg steeds hoger. De hele wereld kwam onder water te staan. Noach, zijn gezin en de dieren waren veilig. God zorgde voor hen. Toen het water gezakt was en de mensen en de dieren weer uit de ark gingen dankte Noach de Here God. God beloofde dat er nooit meer zo'n watervloed over de aarde zou komen en als teken gaf hij de regenboog.

Als wij de regenboog aan de hemel zien staan mogen we altijd terugdenken aan die belofte van God.

We hebben er ook een mooie verwerking over gemaakt, iedereen kreeg een vel papier met daarop alleen Noach en de ark. Uit tijdschriften en met stickertjes hebben we er allemaal dieren bijgeplakt en de tekening mooi gekleurd.

Deze week gaan we ook naar de Ark toe, in Sliedrecht. We gaan dan zelf zien hoe groot de ark geweest is en gaan een aantal dieren bekijken. Verder zijn er nog veel meer dingen te bekijken en te doen dus dat gaat vast een heel gezellige en leerzame middag worden.

De jongste kinderen gaan woensdagmiddag en de oudste kinderen gaan zaterdagmiddag.

Natuurlijk zal er op het weblog een verslag komen te staan, dus blijf kijken

En... aanstaande zondag is er weer gewoon zondagsschool. Het is dan ook de eerste adventszondag en we gaan ons voorbereiden op het komende Kerstfeest

tot ziens....