WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 11 november 2007

11-11


Hallo allemaal!

Vreemde titel, vind je niet? 11-11.... het betekent gewoon de datum van dit zondagsschooluur: elf november!

Leuk dat je het weblog van zondagsschool Samuël weer bezoekt. Ook in dit stukje kun je weer lezen wat we gedaan hebben op de zondagsschool. Als je vaker dit weblog bekijkt of als je vandaag zelf op de zondagsschool bent geweest, dan weet je dat we altijd beginnen met het zingen van liedjes. Natuurlijk deden we dat vandaag ook weer.

Wat zijn dan jullie favoriete liedjes? Ehhmmm, Leendert zingt graag over het huis op de rots en het huis op het zand. Ik denk dat ik weet waarom hij dat graag zingt: je kunt je zo lekker op de grond laten vallen als het huis op het zand instort! Mattias zingt graag: 'Jezus is de rots', ook daar zit een leuk stukje in: diedelie diedelie... en de bewegingen bij dit lied zijn gewoon leuk om te doen. Verder hebben we ook nog: Ik vind het fijn om jou te helpen, Lees je Bijbel, De metselaar en Met Jezus in de boot gezongen. Het klonk weer mooi!

Na het zingen gingen we naar onze eigen groep. Daar hoorden we weer een verhaal over Paulus. In het verhaal van vandaag werd hij weer gevangen genomen. Maar ook al zit hij gevangen: Paulus blijft in gesprek met de Here God, hij bedankt de Heer voor alles wat Hij voor Paulus doet.

Ook wij hebben gepraat over waar je God voor kunt bedanken. En dat is heel erg veel: voor de natuur, bloemen, de zee, honden en katten, vaders en moeders, voor de kerk, school, eten en drinken. In allebei de groepen hebben we getekend waar we de Here God dankbaar voor Ook hebben we tijdens een kringgebed de Here God voor allerlei dingen bedankt. Hiervoor hebben we in de jongste groep kaarten gebruikt( kijk maar eens naar de foto ) Je mocht een kaart uitkiezen waarop iets stond om God voor te bedanken. Tijdens het gebed mocht iedereen noemen wat er op zijn kaart stond. Mooi om zo met elkaar God dankbaar te zijn en om samen met de Heer te praten.

Volgende week vertellen we voor het laatst over Paulus. Daarna hebben we een weekje vrij. In de maand december gaan we beginnen met het thema Licht,
Zorg dat je er weer bij bent!