WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

maandag 19 november 2007

Met --mm-- in de --mm-- ben ik --mm-- in de --mm--




Zondag 18 november 2007

Vandaag hadden we een of ander bepaald thema.....Wat was dat ook alweer? O ja, de zee! Want het verhaal van vandaag ging uiteraard over Paulus die als gevangene op een schip op weg naar Rome zat en schipbreuk leed.

Maar eerst gingen we natuurlijk zingen! Jezus in boot is de favoriet gebleven en dan natuurlijk met zoveel mogelijk woorden weglaten.Kijk maar eens naar de titel van dit stukje. Misschien is het wel leuk om het thuis nog eens te zingen met je vader of moeder. Ook de gebaren werden goed meegedaan, top van jullie hoor!

Janneke had een stukje van de zee meegenomen. Wat was daarvan de bedoeling? We gingen allemaal op onze knieën of in kleermakerszit langs de rand van het blauwe zeil zitten. We gingen golven maken! Eerst een rustige zee, maar hier en daar werden de golven toch wat woester. Toen zwom Janneke door de zee heen naar Nienke, en moest Nienke naar iemand anders toe zwemmen om te tikken. Enzovoort. Ondertussen zorgden de rest van de kinderen voor een kalme zee.
Toen was het de bedoeling dat we een voor een onder water gingen zwemmen. Spannend! Gelukkig hadden we geen snorkels nodig of drenkelingen want alles ging goed. Tot slot gingen we allemaal staan en werd de zee woester en wilder. Daar heeft Marina ontzettend leuke foto’s van gemaakt. Kijken jullie even?

Elke groep ging naar hun eigen lokaal. Stella had het verhaal aan de jongste groep verteld. Het verhaal ging over een kapitein die niet wist of hij nou wel of niet zou gaan vertrekken met zijn schip. Er was nauwelijks wind! En..... zonder wind kon zijn schip niet wegvaren.
Maar er bevonden zich allerlei mensen op zijn schip. Onder meer Paulus die gevangen zat door de Romeinen. En die mensen wilden supersnel naar Rome.
Maar toen voelde de stuurman een beetje wind. Op goed geluk vertrekken ze op weg naar Rome. Eerst is er niets aan de hand. Een rustige en kalme zee! Totdat het begint te regenen, donkere wolken zich aan de grijze hemel samenpakken en de golven groter en woester worden. Het wordt zelfs zo erg dat de bemanning spullen en voedsel overboord moet gooien!
Paulus is er misselijk van. Maar hij vertrouwt op de Here God en jullie weten al dat de Here God hen veilig naar een eiland brengt. Had de kapitein nou ook maar op de Here God vertrouwd!
Wat kunnen we hiervan leren? Als eerste dat wat er ook gebeurd, de Here God alles in Zijn macht heeft. En als tweede dat als je bang bent, ziek of ..... (vul zelf maar in) je altijd op de Here God mag vertrouwen en dat je in de bijbel mag lezen dat het goed komt.
Wat fijn om te weten dat God bij ons is, hè?

Natuurlijk hebben we ook werkjes gemaakt. De jongste groep een woeste tekening met krijtjes. Leendert had een blauwe boot met woeste, blauwe golven. Je kon de boot er niet in herkennen maar hij was er wel!
Jasmijn had een boot gekrijt met een fel rood zeil. En Joran zulke grote golven dat het bijna leek of de boot erin verdronken was. Ook hebben we nog met elkaar gebeden voor de wereld, de zieke kinderen, groente en fruit, de kerk en voor nog een heleboel andere dingen.
Wat kunnen jullie goed bidden zeg! We zijn erg trots op jullie!

De oudste groep heeft een spel gedaan. We begonnen met onze pion aan land en zijn vervolgens per boot verder gereisd naar Rome. Het was geen gemakkelijke reis, soms moest je door de wind een paar plaatsen terug of een beurt overslaan. Maar er waren ook een paar snoepjes te verdienen onderweg. Bram kwam als eerste in Rome aan en mag zich de winnaar noemen. Maar eigenlijk, zo zagen we, zijn we net als Paulus allemaal overwinnaars. Het spel is in de map meegegaan naar huis zodat jullie het thuis nog een keer kunnen spelen.

Het was ook vandaag weer een superleuke keer. De spannende verhalen over Paulus zijn afgelopen, helaas.
Voor alle kindjes die ziek waren: beterschap! En voor allemaal: de volgende keer is er geen zondagsschool maar de keer daarop wel. Dan is het bijna Kerstmis en gaan we daarover meer vertellen. Komen jullie dan ook?

Wij wel. Tot dan!

Groetjes, Stella, Janneke en Marina