WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

woensdag 7 november 2007

Dank U wel




Bedankt, dank je wel, dank u... hoe vaak zeg je niet op een dag! Als iemand je helpt, als iemand je iets geeft, als iemand je een tip geeft...

Vandaag is het een speciale dag. Je zou kunnen zeggen: Dank-U-Wel-Dag. In de kerk noemen we het Dankdag.

Je kunt vast wel raden wie we op deze dag bedanken: de Here God! Waarvoor kun je Hem dan bedanken? Voor het eten, voor het huis waar je mag wonen - een huis met een dak, met stromend water, met verwarming - , voor je vader en moeder, broer en zus, opa en oma. Natuurlijk ook voor gezondheid, vrienden en eten en drinken.

Eigenlijk wordt deze dag 'Dankdag voor gewas en arbeid' genoemd. Danken dus dat je mag werken en leren. En danken voor alles wat er op het land gegroeid is in de zomer. Want wij kunnen wel zaaien, maar er is meer voor nodig om groenten, fruit en graan te laten groeien: zon en regen. Daar zorgt de Here God voor! Zo hebben ligt er weer voldoende eten in de winkels en genoeg brood bij de bakker.

Misschien zien we je vanavond in de kerk. Want er is een speciale kerkdienst om de Here God te bedanken. En anders hopen we je zondagmorgen te zien. Dan hoor je weer een verhaal over Paulus en gaan we het hebben over danken ! En dus ook nog een beetje over dankdag. Bedenk jij vast waarvoor je de Here God zou willen bedanken? Dan kunnen we dat zondag met elkaar doen!