WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 20 december 2009

We zijn er klaar voor!

Ja, ja, we zijn er klaar voor! Afgelopen zondag was de laatste zondagsschool van 2009. We hebben natuurlijk nog geoefend voor het kerstfeest. Allereerst zijn we begonnen met het kleuren van heeeeele grote letters die in de kerk komen te hangen. Als je alle letters achter elkaar ophangt zie je staan: 'geen stille nacht'. Dat is het thema van het kinderkerstfeest. En omdat het thema gaat over 'niet stil zijn', hebben we tijdens het knutselmoment ook nog instrumenten geverfd. Dat belooft een mooi en vooral geen stil kerstfeest te worden! Als we dan ook nog al die mooie en vrolijke kerstliedjes gaan zingen, wordt het helemaal een groot feest. Zorg dus dat je er allemaal bij bent: vrijdagavond, 1e Kerstdag, 18.00 uur in de kerk van Schelluinen.

Verder nog iets gedaan? Jawel, we hebben geluisterd naar een verhaal uit de Bijbel. Dit keer was het best een lastig verhaal. Het verhaal ging over Mozes die de berg Sinai opgaat om met God te spreken. Weer doet God de hemel open om ons mensen te ontmoeten. Wat bijzonder toch iedere keer weer! En straks als het kerstfeest is, denken we er weer aan dat God de hemel open deed en zijn Zoon: de Here Jezus, naar de aarde stuurde. In het verhaal ging het ook over een adelaar, een hele grote vogel. Deze vogel zorgt goed voor zijn kleintjes. Als ze leren vliegen, vliegt de moederadelaar eronder om de kleintjes op te vangen als ze vallen of als ze moe zijn. Dan kunnen de kleine adelaartjes op de rug van hun moeder terug naar het nest. Zo wil de Here God ook voor ons zorgen. Hij vangt ons op als het met ons misgaat, Hij komt naar ons toe om ons te helpen! Dat is iets moois om goed te onthouden.

In de kerk is ook de vierde adventskaars aangestoken. Dit keer door Samantha. En Frans-Jelle heeft het gedichtje voorgelezen. Prima gedaan hoor alletwee!
Er staat nu nog één kaars die nog niet brandt en dat is de kerstkaars. Die wordt vrijdagmorgen aangestoken als het Kerstfeest is. Wat een mooi, licht feest zal het dan worden.
Komen jullie allemaal kijken naar het aansteken van de laatste kaars?

Wij hopen jullie allemaal te zien, 's morgens in de kerk en 's avonds tijdens het kinderkerstfeest. Ondertussen hopen we dat je lekker geniet van alle sneeuw die is gevallen. Jij hebt vast ook al een mooie sneeuwpop gemaakt, of op de slee gereden in de sneeuw. Veel plezier in deze kerstvakantie!!

De eerste zondagsschool is weer op zondag 10 januari 2010. Jij bent er dan toch ook weer bij?!!