WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 6 december 2009

hoog, hoger, hoogst!


Vandaag is in de kerk de tweede adventkaars aangestoken door Daan en dat deed hij heel goed! Het gedicht is voorgelezen door Teun: ook heel goed gedaan! Wat branden ze weer mooi dit jaar, vinden jullie ook niet?

Na de kerkdienst begon de zondagsschool. We zijn begonnen met een wedstrijd: welk groepje bouwt de hoogste toren van plastic bekertjes? Tot op het laatste moment bleef het spannend, want steeds viel er een gedeelte van de torens om. Uiteindelijk heeft het groepje van Mattias, Frans-Jelle en Lieuwe gewonnen. Hun toren telde op het eindsein de meeste verdiepingen. Een ander groepje (van oa Ilze en Joran) was wel veel hoger geweest..... maar ook weer ingstort... jammer! Tijdens het bouwen waren er ook nog overheerlijke kruidnootjes om lekker van te snoepen. Natuurlijk hebben we ook nog even gekletst over het Sinterklaasfeest. Wat een prachtige cadeaus hebben jullie allemaal gehad! Geniet er maar van en speel er maar fijn mee.

Het zingen van de kerstliedjes gaat iedere week beter, oefenen jullie thuis ook nog een keertje met de cd? Vooral 'Ga, vertel het aan de mensen' klinkt al supergoed.

Het verhaal uit de Bijbel ging vandaag over - jullie raden het vast al - de toren van de stad Babel. De mensen wilden graag een hoge toren om dicht bij God in de hemel te kunnen komen. Maar God had andere plannen. Hij liet iedereen in een andere taal spreken, zo ontstond er grote verwarring en iedereen ging een andere plek zoeken om te wonen... en de toren? Die is nooit afgebouwd en bestaat nu al lang niet meer.
Wat kunnen wij daar van leren? God kun je overal vinden en je kunt ook overal met de Here God spreken. Het enige wat je hoeft te doen is: je handen vouwen, je ogen sluiten en je kunt praten met God. Doe jij dat ook iedere dag?

Als laatste zijn we nog verder gegaan met de knutselopdracht van vorige week. Maar hoe hard er ook vandaag weer is gewerkt: nog niet iedereen is klaar. Dus: volgende week laatste kans om het af te maken. Het wordt een mooi licht, dat is fijn in deze donkere dagen. Misschien mag je het kaarsje dat er in zit ook wel mooi thuis branden.

In ieder geval wensen we jullie allemaal een hele fijne week. We hopen jullie allemaal volgende week zondag weer te zien. Met een nieuw verhaal uit de Bijbel, de liedjes van het kerstfeest die we weer gaan oefenen en we gaan ook weer iets moois maken. Dus: tot volgende week!