WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

dinsdag 23 december 2008

vierde adventzondag

Advent is kijken naar wat komt
Advent is durven dromen
Is licht zien in de duisternis
Geloven dat God met ons is
En dat zijn rijk zal komen.


Op deze laatste zondag voor het kerstfeest zijn we begonnen met een kerstspel. Eens even kijken hoeveel jullie al van het kerstverhaal afweten. En dat was heel wat! De meeste vragen hebben jullie allemaal goed beantwoord: knap gedaan hoor! Want er zaten ook best lastige vragen bij. Met ieder goed antwoord kon je een ster verdienen en degene met de meeste sterren verdiende natuurlijk een prijs. Omdat jullie het allemaal goed gedaan hebben, hebben jullie ook allemaal een prijs gekregen.

Wat wel jammer was: er waren veel kinderen ziek of ergens anders naartoe. We waren dus maar met een klein groepje. Toch was het gezellig!
Waar ging het over? Allereerst hebben we met elkaar gesproken over bidden. Wat is dat eigenlijk en hoe doe je dat? Samen hebben we afspraken gemaakt over het gebed. En dat is prima gegaan!
Daarna hebben we geluisterd naar het verhaal. Deze week ging het over de droom van Jozef. Hij hoorde van de engel van God dat hij toch met Maria moest trouwen. Hij mocht namelijk later als een vader voor het kind Jezus zorgen. In de jongste groep hebben we ook het verhaal van de reis van Jozef en Maria naar Bethlehem gehoord. Het was een lange en zware reis. En er was ook nog eens geen plaats voor hen om te slapen in Bethlehem. Gelukkig was er wel een stal, daar was het warm en er lag stro om lekker op te kunnen liggen. In die nacht is het beloofde Kind geboren: Jezus.

De kinderen van de oudste groep hebben daarna dit verhaal opgezocht in de Bijbel. Het staat in het bijbelboek Lucas, da's best even zoeken hoor! Maar uiteindelijk heeft iedereen het gevonden en de vragen kunnen beantwoorden. De kinderen van de jongste groep hebben mooie sterren gemaakt. En als jullie er donderdag allemaal zijn in de kerk, kun je ze zien hangen. En daarna mag je ze natuurlijk mee naar huis nemen en hem daar ophangen, bijvoorbeeld voor het raam.

Zijn jullie donderdag allemaal op het kerstfeest? Het zal vast een mooi feest worden. Wij zijn in ieder geval heel erg benieuwd! De liedjes zijn geoefend, de dingen om de kerk te versieren zijn gemaakt en iedereen is aan het oefenen. Wij hebben er zin in! Dus.... tot donderdag! Het feest begint om 18.00 uur in de kerk! Tot dan!