WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

maandag 15 december 2008

Derde adventszondag

Advent is kijken naar wat komt
Advent is durven hopen
Het kerstkind is een nieuw begin
We slaan een weg van vrede in
Die moet je verder lopen.


Het thema van vandaag was : Samen praten en zingen over Gods liefde.
Nou dat klinkt voor ons natuurlijk heel vertrouwd, dat is namelijk precies wat we elke week op de zondagsschool doen. Vandaag hebben we er nog iets aan toegevoegd namelijk: Samen lezen over Gods liefde. Nadat we het themastukje hadden opgeplakt zijn we het uur begonnen met het lezen uit boekjes, allemaal in het teken van Kerst. Heel gezellig, kijk ook maar eens op de foto's.
Daarna hebben we geluisterd uit het verhaal uit de Bijbel.Twee vrouwen, Maria en Elizbeth zijn allebei zwanger van een heel bijzonder kind. De zoon van Elizabeth, Johannes, zal de zoon van Maria aankondigen. De zoon van Maria, Jezus, is de beloofde verlosser. Als Maria en Elizabeth daarover praten met elkaar worden ze helemaal blij. Zo blij dat ze gaan zingen over Gods liefde.
Ook wij hebben met elkaar gezongen over God en zijn liefde voor ons. Een heel toepasselijk lied wat we ook gaan zingen met kerst in de kerk is "Alzo lief heeft God de wereld dat Hij aan ons heeft gegeven Zijn eengeboren Zoon. Een mooier kerstkado kun je toch niet krijgen.