WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

vrijdag 26 december 2008

Kinderkerstfeest!


Een prachtig feest! Ik heb er van genoten!

Tijdens het kinderkerstfeest was het heel druk in de kerk. Natuurlijk waren er veel jongens en meisjes, maar er waren ook veel papa's en mama's, opa's en oma's en buren. Geweldig! De kerk was prachtig versierd met alle dingen die jullie de afgelopen weken op de clubs en de zondagsschool hebben gemaakt: lichtjes, slingers, sterren.

Met elkaar is het belangrijkste van het Kerstfeest verteld: De Here Jezus is geboren, Hij is het allerbelangrijkste kado wat de Here God heeft gegeven.
De postbode begreep er eerst helemaal niets van, maar door wat jullie konden vertellen over de kaarten, snapte ook de postbode wat er echt belangrijk is met het kerstfeest. Niet de lichtjes in de bomen, de kerstman en al het lekkere eten, maar de Here Jezus is het belangrijkst!
Ook het verhaal van de rijke, deftige jongen die kerstfeest ging vieren met een arme vriend, was prachtig. De kinderen van de oudste groep van de Bijbelclub hadden van dit verhaal foto's gemaakt en die hebben we met elkaar bekeken: knap gedaan hoor allemaal!

Natuurlijk was er ook tijd om met elkaar te zingen. De liedjes waren goed geoefend en het klonk allemaal mooi.

We hebben er lang naar uitgekeken, we hebben hard geoefend en nu is het voorbij. Maar het allerbelangrijkste is, dat je onthoudt wat ook de postbode heeft geleerd: de Here Jezus is het kado van God voor de mensen. Door de Here Jezus worden wij gered van alle verkeerde dingen die wij hebben gedaan en steeds weer doen. Vraag jij ook iedere dag aan Jezus of Hij je wil helpen? Dat mag op dit prachtige kerstfeest, maar dat mag ook iedere andere dag van het jaar!

Fijn Kerstfeest nog allemaal!