WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

woensdag 3 december 2008

de eerste kaars mag branden

Advent is kijken naar wat komt,
hoewel er weinig zicht is.
Je steekt een kaars aan in de nacht,
omdat je iets van God verwacht:
Een wereld waar het Licht is.

Met deze woorden die werden voorgelezen door Joran, is zondag de eerste kaars in de kerk aangestoken door Sibren. Wat een prachtig gezicht was het! Het vlammetje deed het goed, het wapperde wel een beetje, maar werd goed beschermd door het windlicht.
Advent betekent verwachten. We wachten met elkaar op het kerstfeest dat gaat komen.
Op de zondagsschool hebben we de projectplaten gekleurd en een plankje goud geverfd. Iedere week komt een puzzelstuk op het plankje. Als het kerstfeest is, is de puzzel compleet!

Het ging op deze eerste adventszondag over Zacharias. Hij mocht zijn werk doen in de tempel van de Here God. Daar kreeg hij een bijzonder bericht. De oude Zacharias en zijn oude vrouw Elizabeth zullen van de de Here God een kindje krijgen! Dat is zo'n bijzonder bericht, dat Zacharias het niet kan geloven. Daarom geeft God hem een teken: hij kan niet meer praten. Dat is natuurlijk erg vervelend voor Zacharias en ook voor zijn vrouw Elizabeth. Ze moeten nu rustig afwachten tot het plan van God gaat gebeuren.

Wij mogen ook iets van dit verhaal leren: geloven is zeker weten dat God de waarheid spreekt. Dat is niet altijd makkelijk. Maar als je eens twijfelt, denk dan maar aan het verhaal van vandaag. Dan zul je merken dat de Here God altijd de waarheid spreekt, wat Hij zegt gebeurt ook echt.