WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

maandag 8 december 2008

Tweede adventszondag

Advent is kijken naar wat komt
Zoals toen, lang geleden
Er werd een kind van God verwacht
Een kind van licht, een kind vol kracht
Een kind dat zorgt voor vrede


Op de tweede adventszondag heeft Sibren de kaars aangestoken. Noor heeft het gedichtje opgezegd. Prima gedaan hoor.
Het verhaal van vandaag ging over de engel Gabriel die verschijnt aan Maria. Maria, een jong meisje dat uitkijkt naar haar huwelijk met Jozef. Een gewoon meisje, helemaal niet rijk of voornaam hoewel ze wel uit het geslacht van koning David komt.
Terwijl ze in haar huisje aan het werk is brengt de engel haar het grote nieuws."Maria.. Wees gegroet..God heeft jou uitgekozen om de moeder te zijn van Jezus, de messias.
Maria gelooft wat de engel zegt, ze vertrouwt vast op Gods goedheid.
Wat een groot nieuws, wat een blijde boodschap. Maria zingt een loflied voor God, zo blij is ze.
God is goed voor Maria. Maar God is ook goed voor ons, voor jou en voor mij.Hij zorgt voor ons, hij helpt ons. Op school, thuis en overal waar we heen gaan . God is Immanuel dat betekent : dat Hij altijd bij ons is. Ook al merken we dat niet altijd. Ook wij mogen vast vertrouwen op Gods goedheid.
In de oudste groep hebben we er een verwerking over gemaakt, dat was nog niet zo makkelijk. Met behulp van de Bijbel hebben we geprobeerd op een aantal vragen een antwoord te krijgen. De jongste groep heeft een mooie kleurplaatpuzzel gemaakt. Kijken jullie nog even bij de nieuwe foto's?
Tot volgende week!!