WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 14 februari 2016

Liefde is ...

Hartjes, hartjes en nog eens hartjes!! Ja, ja, het is Valentijnsdag en ook op de zondagsschool was dat duidelijk te zien. We maakten van stroken papier slingers van allemaal hartjes. In het begin was het even lastig, maar toen we de smaak eenmaal te pakken hadden ging het erg leuk.  Wat zijn ze mooi geworden, en sommigen ook heel lang!


We hadden we het vandaag dus over de liefde! Liefde is... goed zijn voor elkaar. Jezus vertelt ons daar iets heel moois, maar ook wel iets heel moeilijks over in de Bergrede. Hij zit met Zijn discipelen op een berg en daar leert Hij ze veel dingen. Dit is er een stukje van:

Je moet ook van je vijanden houden en je moet bidden voor de mensen die jou in moeilijkheden brengen. Alleen dan zijn jullie echt kinderen van God. Want ook jullie Vader in de hemel is goed voor iedereen. Hij geeft zon en regen voor iedereen, voor goede en voor slechte mensen. Stel dat je alleen van je vrienden houdt, verdien je dan een beloning van God? Nee, want ook slechte mensen houden van hun vrienden. En stel dat je alleen je vrienden groet, doe je dan iets bijzonders? Nee, want ook de mensen die niet in God geloven doen dat. Jullie moeten goed zijn voor alle mensen, net zoals jullie hemelse Vader goed is voor iedereen.

Daar hebben we nog even nagepraat met elkaar. Wat is dat moeilijk zeg, goed zijn voor alle mensen! Kunnen wij dat wel? Daar zijn we het al snel over eens: Nee... helaas. Maar we kunnen het wel proberen en God vragen of Hij ons er bij wil helpen. En Hij belooft dat Hij dat dan ook zal doen. En als het dan lukt, dan merk je dat je daar zelf ook blij van wordt. We hopen dat jullie het gaan proberen.
Onze Paaskalender is vandaag ook weer een stuk gevuld, we hebben er wel 14 paarse kralen bijgedaan, omdat er volgende week geen zondagsschool is. We wensen jullie een hele fijne vakantie en hopen jullie 28 februari weer te zien!