WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 7 februari 2016

De farizeeër en de tollenaar!

Hallo allemaal,

Vandaag hebben we met elkaar weer een leuk zondagsschool uur gehad!
Als inloop hebben we mooi geverfd. En niet zomaar iets geverfd, nee we hebben onze handen geverfd en daarna hebben we onze handafdruk op een groot doek gezet en op een schilderijtje. En wat zijn de resultaten toch weer mooi!

Na de inloop hebben we met elkaar gezongen! Ook zijn we begonnen met het paasproject! Dit jaar heeft dat alles te maken met 'liefde is...' !
Bij kerst hebben we thuis wel is een adventskalender, nu hebben wij dat ook alleen dan voor Pasen! Elke week doen wij een aantal kralen in bekertjes en als al die bekertjes vol zijn dan is het Pasen!

Het verhaal van vandaag ging over de tollenaar en de farizeeër. De farizeeër ging naar de tempel om te bidden. Hij liep door een drukke straat met zijn neus in de wind. Zodat iedereen kon zien hoe goed hij wel niet was. Toen hij in de tempel was ging hij bidden met zijn handen in de lucht en hardop, zodat iedereen weer kon zien hoe goed hij was! De tollenaar daar in tegen die liep door een klein straatje waar heel weinig mensen lopen. Hij is ook opweg naar de tempel. Als hij in de tempel is doet hij precies het tegenovergestelde van de farizeeër. De tollenaar maakt zich heel klein en begint te bidden. Hij legt al zijn fouten bij God neer. De farizeeër die zegt alleen maar hoe goed hij wel niet is. De tollenaar bid met zijn hart! Wij moeten een voorbeeld nemen aan de tollenaar!

Na het verhaal hebben de kleuters nog een tekening gemaakt over het verhaal. Het stukje uit het boekje ging vandaag over 'het sterke schild'. God zal ons altijd beschermen!

Tot volgende week!
Groetjes, Janneke, Wilma, Annica & Ilze