WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 28 februari 2016

Hosanna!

Het werd geroepen toen Jezus op de ezel Jeruzalem binnen reed. Nu zou het gaan gebeuren... de grote Koning zou de Romeinen gaan verjagen. Tenminste dat dachten de Joden. Ze pakten palmtakken van de bomen, legden hun mantels op de grond zodat de ezel er overheen kon lopen en riepen luid: Hosanna, de Zoon van David! 
Maar dan gebeurt er iets vreemds. In plaats van dat Jezus geniet van deze aandacht, lopen er tranen over Zijn wangen. Jezus huilt, want alleen Hij weet wat de stad Jeruzalem voor ellende te wachten staat. De mensen begrijpen nog (steeds) niet dat Jezus niet de aardse koning wil zijn die zij denken, maar een Koning voor mensen, groot en klein, die in Hem geloven als hun Redder van zonden! Dat heeft ook te maken met het thema van deze lijdenszondag: Liefde is... Jezus volgen! Want wie in Hem gelooft gaat Hem volgen, zelfs als het moeilijk is.


Na het Bijbelverhaal hebben we in onze eigen groep een verwerking gedaan. 

De kinderen van groep 5 t/m 8 speelden een bordspel rondom de lijdenstijd, waar ze nog lang niet klaar mee zijn, dus volgende week lekker verder. De kinderen van groep 1 t/m 4 maakten weer een mooie tekening in hun boekje. Op de foto hierboven zien we die van Walter. 

Walter was afgelopen week jarig en ook Sibrens verjaardag moesten we nog vieren. Dus met z'n allen hebben we even luid gezongen voor deze jarige broers!
Het was weer een fijn zondagsschool uur. We hopen jullie volgende week weer te zien!

Groetjes!