WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

maandag 2 februari 2015

De muren van Jericho...

'Ik zoek een rode... weet jij waar nog een blauwe ligt?' Met deze vragen vulden alle ruimten in de Bron zich zondagmorgen. Overal lagen gele, groene, blauwe en rode legoblokken verstopt. Sommigen hoog, sommigen laag. Soms moest je op een stoel of een tafel klimmen om ze te kunnen pakken. In vier groepen gingen alle kinderen enthousiast aan het zoeken naar de blokjes, om er daarna een mooie muur van te maken. En wat een bof.... tussen al die blokjes kon je ook nog een schatkistje vol met snoepjes voor jezelf vinden.... je hoefde alleen maar het kistje met je eigen naam te ontdekken.

Na al dit rennen, zoeken, klimmen, bouwen en snoepen gingen we met elkaar zingen. Zingen over God en voor God. Liedjes over vertrouwen, juichen en de muren van Jericho. En natuurlijk de psalm van de maand. En de Bijbeltekst zit er al heel goed in. Tijd voor een nieuwe. Als je 't al wilt weten, kun je hiernaast kijken en misschien alvast oefenen.

Dit lied zongen we samen, zing je nog eens mee?


Daarna gingen we in de groepen uit elkaar. We hoorden het verhaal over de stad Jericho. De Israƫlieten lopen iedere dag in stilte rond de stad. Op de zevende dag lopen ze zelfs zeven keer rond de stad. Dan klinkt er een luid gejuich en de muren van de stad vallen om.


De kinderen van groep 1/2 en 3/4 hebben samen een stiltespel gedaan. Dat bleek nog lastiger dan gedacht, het is echt moeilijk om stil te zijn en niet te praten is er ontdekt. De kinderen van groep 5/6 en 7/8 zijn begonnen met het bordspel 'Voetspoor' met vier teams. Gooien met de dobbelsteen, Bijbelverhalen uitbeelden, vragen beantwoorden, ezeltjes huren.... het zit er allemaal bij. Wat werd er fanatiek gespeeld! Het spel is nog niet afgelopen, dus de volgende keer gaan we weer verder!


Fijne week allemaal en tot de volgende keer!
Groetjes, Ilze, Wilma, Annica en Janneke