WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 25 januari 2015

Door de rivier de Jordaan

Hoi allemaal,

Wat was het weer een gezellig zondagsschool uur! We zijn begonnen met een leuke knutsel. Toen de kinderen binnen kwamen zagen ze op de grond allemaal groene voetjes. Als je deze voetjes volgde kwam je uiteindelijk bij de uitleg van de knutsel. Ze hebben allemaal hun eigen voet omgetrokken, uitgeknipt en geverfd. Ook kregen ze bij hun voet de bijbeltekst die we deze maand aan het leren zijn.
Alle borden met voeten zijn heel mooi geworden. Ze zijn allemaal uniek, die van niemand is hetzelfde!

Nadat we gezongen hebben en met z'n allen een gebed op hebben gezegd, zijn we uit elkaar gegaan om naar het Bijbelverhaal te luisteren.

Het verhaal ging weer over het volk van Israƫl dat nog steeds op weg is naar het beloofde land. Ze moesten de rivier de Jordaan oversteken. Maar hoe dan? Er waren nog geen bruggen in die tijd. Maar God was er om voor het volk te zorgen. Er kwam een pad midden door de rivier. Jozua gaf een opdracht aan een paar mannen. Deze mannen moesten een steen pakken uit de rivier en als ze weer op het land waren moesten ze de steen daar neerzetten. Zodat het volk later uit kon leggen wat er gebeurd was.

Na het verhaal hebben we met alle kinderen nog een keer een estafette gedaan. Alle kinderen moesten een blokje meenemen en aan het einde van het parcours moesten ze het blokje op de andere blokjes stapelen, zodat er een grote toren kwam.

Iedereen nog een fijne week en wij hopen jullie volgende week weer te zien!

Groetjes