WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 18 januari 2015

Koord uit het raam



Hoi allemaal,

we hebben weer een gezellige zondagsschool gehad! We begonnen met het maken van een sleutelhanger met allemaal koordjes, lintjes en kralen eraan. Een rood koord is namelijk heel belangrijk in het verhaal van vandaag. En ze zijn mooi geworden die sleutelhangers! Misschien ga je hem wel gebruiken voor je fietssleutel.

Daarna gingen we natuurlijk met elkaar zingen en bidden. En zelfs zonder cd ging dat prima. Wat hebben jullie lekker gezongen!

Annica liet ons dit plaatje zien. Op de 2 euromunten van Nederland staat een mooie tekst, die mooi past bij het verhaal van vandaag en bij de Bijbeltekst die we deze maand oefenen (Jozua 1:5b). Er staat op 'God zij met ons', je moet maar eens in je portemonnee kijken of er een munt in zit waar deze tekst op staat.

Voordat we gingen luisteren kreeg iedereen nog een sleutel om aan de sleutelhanger te hangen... een heerlijke snoepsleutel!

Het verhaal ging vandaag over twee verspieders die onderdak vonden bij Rachab, in haar huis op de muur. En daarna ontsnappen ze via een rood koord uit het raam van Rachab. Zo kunnen ze veilig terug naar Jozua en het volk Israƫl.

Na het verhaal hebben de kinderen van groep 7/8 een puzzel gemaakt en de kinderen van groep 5/6 deden een spel waarbij iedereen bij elkaar op schoot moest zitten. Dat ging de eerste keer mis, maar daarna lukte het! De kinderen van groep 1/2 hebben een zwarte kraal aan hun ketting gedaan, deze kraal is een teken voor de spionnen uit het verhaal. Daarna hebben ze samen met de kinderen van groep 3/4 een spel met de bal gedaan.

Het was weer een gezellig uur. Ben jij er de volgende keer ook weer bij?

Groetjes!!