WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 11 januari 2015

Opdracht van de Heer aan Jozua

Hallo allemaal,

Leuk dat jullie er weer allemaal waren zo na de kerstvakantie!
We zijn ook weer gelijk aan de slag gegaan.
Wat stond er nu allemaal op de tafels. Grote blauwe stukken karton met Lego, houten stokken en elastieken, gekleurde rietjes en houten blokken. Wat moeten we daar nu mee maken........... oh wacht er zit nog een papiertje bij, dat hoorde we al zo hier en daar. De opdracht was om een brug te bouwen over de rivier (blauwe karton). Nou die bruggen zijn heel goed gelukt zeg, neem maar eens een kijkje in ons fotoalbum voor het resultaat :) Maar wat had dat nou met het verhaal te maken van vandaag.

Voordat we daar achter kwamen hebben we eerst nog de nieuwe psalm en de Bijbeltekst met elkaar doorgenomen (er kan dus weer geoefend worden)en natuurlijk lekker liedjes gezongen. Ook was er een jarige in ons midden en is er heel hard voor Thomas gezongen want die was afgelopen donderdag alweer 6 jaar geworden! Gefeliciteerd Thomas. Jij krijgt de cadeautjes en wij een stukje taart.......

Het verhaal van vandaag ging over Mozes die al heel oud was geworden en binnenkort zou gaan sterven. God kwam tot Mozes en zei dat er een nieuwe leider voor het volk Israël moest komen om hem te vervangen. Hij moest Jozua aanstellen om het volk na zijn dood te gaan leiden. Hij riep het hele volk bij elkaar en stelde hun nieuwe leider aan hun voor. Hij zou ze naar het beloofde land brengen en God zou hem daarbij helpen. Jozua was wel erg trots dat hij dat mocht gaan doen, maar hij wist ook dat hij dat nooit alleen kon. Daar had hij de hulp van God bij nodig. De Heere God sprak op een dag tot Jozua en zei dat hij vertrouwen moest hebben en dat hij sterk moest zijn. Hij zou hem de weg wijzen die hij moest gaan. En vol goede moed ging hij, met het volk, op pad en zo trokken ze met hulp van God de rivier de Jordaan over.

In de kleutergroep hebben we 2 kralen aan de ketting gehangen vandaag. Een rode kraal nog voor het kerstfeest, voor de liefde van God om zijn zoon op de aarde te zetten voor ons allemaal en we hadden besloten dat de oranje kraal wel past bij de kleur van de stenen van de kerk en hebben we gebeden voor alle mensen die bij de kerk horen en in het bijzonder voor de Dominee en de kerkenraad die goed voor onze gemeente zorgen en ons leren over het geloof en over God.

Na het verhaal hebben we een estafette-race gedaan met als boodschap: Mozes gaf het stokje door aan Jozua en wij geven hem aan elkaar door. Nou dat was wel even de tong op de knieën zeg!

Waar het verhaal volgende week over gaat? ....... ik zou komen als ik jullie was!


Groetjes, Janneke, Annica, Ilze en Wilma