WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

donderdag 12 februari 2015

Genezing in Betzata

Hallo allemaal,

Wat fijn dat er weer zo veel kinderen waren! En wat hebben jullie leuk gewerkt aan de inloop! Ze hebben namelijk een poppetje ingekleurd en uitgeknipt, maar het was niet zo maar een poppetje. Nee, dit poppetje kon z'n armen en benen bewegen. Vandaag in het verhaal kan een man helemaal zijn benen niet meer bewegen...

Na de inloop hebben we met elkaar gezongen. Maar vandaag zijn we ook begonnen aan het paasproject. Janneke had een dia in  de powerpoint en in die dia stond de uitleg van het paasproject. Het gaat over zintuigen. Welke zintuigen hebben wij dan allemaal? De kinderen wisten dat heel goed. Horen, ruiken, voelen, zien en proeven. En vandaag ging het verhaal over voelen. Wij voelen onze benen anders kunnen we niet lopen, maar de man in het verhaal die voelt ze niet luister maar!

In Betzata liggen veel zieken. Waaronder ook deze man. Deze man kan zijn benen niet meer bewegen of voelen. Al 38 jaar is deze man ziek. Hij weet dat hij nooit meer beter zal worden. Tenzij ze in het bewegende water in het bad terecht komen. Hij houd het water goed in de gaten. Elke dag komen er nog vele andere mensen. Maar deze mensen hebben familie en die worden door hun familie in het water gelegd en worden weer beter. Deze man is helemaal alleen.
Maar op een dag staan er opeens twee voeten voor hem stil. Verbaast kijkt hij op. Het is Jezus! Jezus vraagt: 'wil je beter worden?' Maar natuurlijk wil hij beter worden, dat is zijn wens. Want al 38 jaar probeert hij beter te worden, maar niemand wilde hem naar het bad brengen. Jezus zegt: 'pak je mat op en loop.' En de man staat op en pakt zijn matje en hij loopt! Wat een wonder dit had de man nooit verwacht.

Na het verhaal hebben de kinderen van groep 1 en 2 een knutsel gemaakt. Met een man in een rolstoel die opeens weer kan lopen! Ook hebben ze nog een kraal aan hun ketting gedaan. Dit keer was het een roze kraal voor alle zieke mensen.

Groep 3 en 4 hebben hun poppetje van de inloop afgemaakt, want veel kinderen hadden hem nog niet helemaal af.

Groep 5,6,7 en 8 zijn verder gegaan met het spel waar ze mee bezig waren!

Wij hopen jullie allemaal zondag weer te zien!

Groetjes