WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 23 november 2014

Vergeving (matt 18:21-35)

Vergeven is wegdoen!

Dat stond deze zondag bij ons centraal. Wat is vergeven en hoe doen we dat. Maar bovenal wat vergeeft God ons wel niet allemaal. We zijn na het drinken aan de slag gegaan met het knutselen van een vuilniswagen. In die vuilniswagen stoppen we al onze verkeerde dingen en mogen zo van God weer opnieuw beginnen. Ook hadden we een jarige in ons midden, dat was Lisette en daar hebben we even mooi voor gezongen. Ze deelde iets lekkers uit voor ons allemaal. Dank je wel Lisette.

Het verhaal ging daar natuurlijk ook over. In iedere groep is het verhaal verteld over de koning die nog heel veel geld kreeg van zijn dienaar. Uiteindelijk kon de dienaar de schuld niet betalen en smeekte de koning om hem uitstel te geven. Maar de koning wist ook wel dat hij dat nooit kon terug betalen, en heeft de koning zijn schuld kwijt gescholden. Nou wat was hij blij en opgelucht. De dienaar ging weg en kwam op weg naar huis een tweede dienaar tegen. Die tweede dienaar had 10 euro geleend van de eerste dienaar en die sprak hem gelijk daarop aan. Hij zette hem tegen de muur en eiste dat hij dat terug moest betalen. Nou toen de koning dat hoorde was hij zo boos dat hij die eerste dienaar gelijk de gevangenis in liet gooide. Hij had hem van zijn schuld verlost en wilde een ander (die hem maar een heeeeel klein beetje verschuldigd was) alles terug laten betalen, nou dat kon echt niet!


De koning in het verhaal is natuurlijk God, die net als bij de dienaar onze schuld(en) betaald/vergeeft. En het leert ons ook om een ander te vergeven, net als God bij ons doet.

Na het verhaal heeft groep 1 en 2 weer een kraal aan de gebedsketting gehangen. Of eigenlijk 2 vandaag. Jarno had de groene uitgekozen om voor de plantje te bidden en de paarse hebben we erbij gedaan om te bidden voor de vergeving van onze zonden. Volgende week is het de beurt van Thomas om een gebedskraal uit te zoeken.
Het spel van: Vergeten, of niet? Welk voorwerp mis ik uit het rijtje als de theedoek verdwijnt, hebben we zowel als bij groep 1 en2 als bij groep 3 en 4 gedaan. In beide groepen was het een groot succes. Alle kinderen waren zeer oplettend. De andere groepen waren bij elkaar gaan zitten en hebben een levend memory-spel gegaan. Erg leuk en lekker actief!

Volgende week alweer de eerste advent zondag. We gaan lekker aan de slag met het kerstproject en werken zo toe naar de Kerstviering in de kerk en het kinder Kerstfeest. Gezellig, heb er nu al zin in.
Hopelijk zien we jullie allemaal volgende week weer op de Zondagsschool.


Groetjes, Annica, Janneke, Ilze en Wilma