WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

maandag 3 november 2014

Feest!!

Hoi allemaal,

Vandaag is het laatste verhaal over koningin Ester... Jammer!
We begonnen vandaag met het kleuren van vlaggetjes. En wat zijn de vlaggetjes mooi geworden. Die van iedereen is anders, elk vlaggetje is uniek. Tijdens het kleuren van de vlaggetjes werden er af en toe een aantal kinderen geroepen en die mochten een heerlijke cupcake versieren. Hmmmm lekker!!

Na de inloop hebben we met elkaar gezongen. We hebben voor de laatste keer over koningin Ester gezongen, want vandaag is het laatste verhaal. We zijn weer een andere maand in gegaan en we gaan ook een nieuw lied leren. Namelijk de Lofzang van Maria 1. Hij is nog vrij moeilijk, maar we weten zeker volgende week gaat hij stukke beter!! Na het zingen zijn we uit elkaar gegaan om te luisteren naar het laatste verhaal van Esther.

Het verhaal ging vandaag over Haman die mocht komen eten bij koningin Ester. Ester is heel nerveus, want ze zal vandaag moeten vertellen wie ze werkelijk is. Als iedereen zit vraagt koning Ahasveros: 'Wat wilt u vragen, koningin Ester? Wat is uw wens? U mag alles vragen'. Ester zegt: 'Majesteit, schenk mij en ook mijn volk het leven; dat is wat ik wil vragen, dat is mijn wens.' Haman schrikt er van. De koning word heel boos en vraagt: 'Wie is die man die zoiets wil doen?' Ester wijst naar Haman. De koning loopt boos weg om na te denken. Als de koning terug komt ziet hij dat Haman de koningin vasthoud en hij word nog bozer. De bedienden pakken Haman beet. Wat zal er gebeuren. Dan zegt een van de bediende: 'Heeft Haman geen paal voor zijn huis staan om Mordechai aan op te hangen?' 'Hang hem daaraan op' zegt de koning. En zo gebeurt het. Mordechai neemt nu de plek van Haman in en is nu dus de op een na belangrijkste man van het rijk. God heeft Ester en haar volk gered. En er word nu feest gevierd! Het Poerimfeest. En op dat feest worden er lekkere koekjes gegeten 'Hamans oren' heten deze koekjes. Ze zijn blij dat de Here hen heeft gered.

De kinderen kregen na afloop van het verhaal ook een 'Hamans oor'.

De kinderen van groep 1,2,3 en 4 hebben na het verhaal een mooi schutkokertje gemaakt, waarmee ze konden rammelen! Want bij feest hoort ook muziek, maar tijdens het Poerimfeest werd het verhaal van koningin Ester ook verteld en als er dan Haman geroepen werd maakten de mensen een hard geluid om de naam Haman niet te horen.

De kinderen van groep 5,6,7 en 8 zijn met z'n alle lekker naar buiten gegaan en hebben spelletjes gedaan.

We hopen jullie zondag weer te zien!!

Groetjes van Wilma, Annica, Janneke en Ilze