WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 9 november 2014

Zoek de schat!

Weet jij waar 6 is?
Ik kan 10 nergens vinden, is die er eigenlijk wel?
Geel! 22 is geel!
46 zit in het kaartenrek!
Het gonsde vanmorgen van dit soort geluiden op de zondagsschool! We begonnen vandaag met een zoekspel! De vrolijk gekleurde nummers 1 t/m 64 waren overal verstopt op de benedenverdieping van de Bron. In groepjes gingen we op zoek naar de kleur van het getal. Of we de juiste kleur hadden gevonden werd gecontroleerd door Janneke en Ilze, waarna er weer werd gezocht naar het volgende nummer. Dolenthousiaste kinderen liepen en renden door de Bron om zo snel mogelijk de goede kleur te vinden.

Al snel werd ontdekt dat er dit keer een verrassing in het spel zat! 'Kijk, een schatkist!' Jazeker, voor iedereen is er één, gevuld met ... lekkere snoepjes!! Die moesten uiteraard eerst gezocht worden. Na goed zoeken had iedereen z'n eigen schatkistje al snel gevonden én leeggegeten! ;-) Maar die schat zat niet zomaar in het spel hè? Het had te maken met het verhaal, dat lees je verderop.

Dit spel konden we wel blijven spelen, maar we hadden natuurlijk nog meer dingen op het programma staan. Zo hebben we mooie liederen met elkaar gezongen en leerden we een prachtige Bijbeltekst:
'Wees niet bevreesd, want Ik heb u verlost, Ik heb u bij uw naam geroepen, u bent van Mij.' Jesaja 43:1b. Het oefenen daarvan ging al héél erg goed! Als je deze thuis nog even oefent kennen we hem volgende week vast allemaal al!

Na het zingen luisterden we in de groepen naar het verhaal dat ging over... een schat. Op een dag vindt een man een geweldige schat in een akker. Hij wil die schat graag hebben, daarom verkoopt hij alles wat hij heeft zodat hij die akker en daarmee ook de schat kan kopen! Wat is hij blij!
Er was ook een koopman die een schitterende, maar héle dure parel ziet. Hij heeft niet genoeg geld om hem te kopen, dus ook hij verkoopt al het andere wat hij heeft en koopt dan die ene parel. Wat is die man gelukkig! Zo is het ook met het Koninkrijk van God. Bij de Heere God horen is hét mooiste wat er is, het maakt je heel blij! Maar het kost soms heel veel, heb je dat voor Hem over?

Na het verhaal maakten de kinderen van groep 1 en 2 nog een mooie hand met daarin een parel, want die hele dure parel met daarbij: Je bent een parel in Gods hand. En de kinderen van groep 3 en 4 knutselden nog een mooie schatkaart. In de andere groepen werd nog even met elkaar nagepraat.

Het was fijn dat jullie er weer waren! Tot volgende week!!

Groetjes van Ilze, Janneke, Jantine, Wilma en Annica