WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

vrijdag 5 december 2014

1e advent, De engel Gabriel bij Zacharia

Hallo allemaal,

Een beetje laat, maar beter dan nooit!

Zondag was het 1e advent, daarom hebben heeft Lieke de eerste kaars aangestoken en heeft Jasmyn daar een mooi gedichtje bij opgezegd. Heel goed gedaan allebei! En daarom hebben wij aan het begin van het zondagsschool uur als inloop allemaal een mooi potje versierd om een kaarsje in te doen. En wat zijn alle potjes leuk geworden!!

En omdat het 1e advent is zijn wij ook begonnen met de kerstverhalen. Maar dat hebben we dit keer iets anders gedaan. Nadat we met elkaar gezongen hadden, ook voor Bram want die is 7 geworden ,
zijn we niet uitelkaar gegaan, maar hebben we met z´n alle beneden in de grote zaal naar het verhaal geluisterd wat Annica vertelde. Het verhaal ging over de engel Gabriel die bij Zacharia in de tempel kwam vertellen dat Elizabeth en hij een kindje zouden krijgen, maar hoe kan dat nou? Hij en Elizabeth zijn toch al veel te oud om een kindje te krijgen, maar hij geloofde het niet. En toen Zacharia de tempel uitging en de mensen de zegen wilde geven kon hij niet meer praten. Dat kon hij negen maanden lang niet. En na negen maanden werd er een babytje geboren, een zoon. Alle mensen dachten dat het kindje Zacharia zou heten, maar toen kwam Zacharia vertellen wat zijn naam was, maar dat was niet Zacharia. Nee het was Johannes. Hun zoon heet Johannes. En vanaf dat moment kon Zacharia weer praten en het eerste wat hij deed was God prijzen door een loflied te zingen!

We hadden geen tijd om de knutsel te maken, dus die hebben de kinderen allemaal mee naar huis genomen! En we hopen natuurlijk dat jullie die mooi gekleurd hebben en aan papa en mama uit konden leggen waar het verhaal over ging!!

Aankomende zondag is er geen zondagsschool, omdat er Heilig avondmaal is. Maar we hopen jullie natuurlijk die week daarna weer te zien!

Groetjes, Annica, Wilma, Janneke en Ilze