WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 2 februari 2014

Noach

Hallo allemaal,

deze keer wel een verslagje maar zonder foto's. Gewoon omdat we ze vergeten zijn te maken ;-) Volgende keer hopen we weer foto's te plaatsen.

Vandaag zijn we begonnen met het kleuren van een boot en regenboog. Als het af is, kun je 'm in elkaar plakken en heb je de ark van Noach met daarboven een prachtig gekleurde regenboog.
Aan deze kleurplaat kon je al zien waar het vandaag over zou gaan: Noach. Veel van jullie kennen het bijzondere verhaal al. Maar het blijft een mooi verhaal! We hebben natuurlijk gezongen over Noach. Hier vind je het liedje op youtube, dan kun je lekker meezingen en genieten van de mooie platen die erbij staan!


Ook hebben we de psalm gezongen en het lied dat we gaan zingen met de sluitingszondag in april.
Na het zingen gingen we in onze eigen groepen kijken en luisteren naar het verhaal van Noach. Nog niet het hele verhaal is verteld, volgende week gaat het nog verder. 
Hoe moeilijk is het eigenlijk om iets te maken waarvan je niet weet hoe het eruit ziet? De kinderen van groep 3,4, 5 hebben dat ervaren. Annica vertelde iets wat je moest tekenen, bij iedereen zag het er anders uit.... maar toch ook weer hetzelfde!
De kinderen van groep 1,2 hebben weer met elkaar gesproken over het Onze Vader. Deze keer was 'Geef ons heden ons dagelijks brood' aan de beurt.
En de kinderen van groep 6,7,8 hebben een stukje film gekeken over Noach, daarna zijn ze druk aan de slag gegaan met het maken van een sleutelhanger in de vorm van een reddingsboei. Een reddingsboei heb je natuurlijk nodig als je gaat varen zoals Noach. Maar God wil voor ons ook een reddingsboei zijn! Als het met ons niet goed gaat, als het niet lukt om je te houden aan Gods regels of gewoon als je hete even niet meer ziet zitten: dan is de Here God er voor je om je te redden net als een reddingsboei. Volgende week gaan deze kinderen er nog mee verder.
En volgende week gaan we allemaal luisteren en kijken naar het tweede deel van het verhaal van Noach.
Jij bent er dan toch zeker ook weer bij?

Groetjes,
Ilze, Wilma, Annica en Janneke