WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 3 november 2013

Wonderlijk!



Hoi allemaal,

na de herfstvakantie van vorige week was er vandaag weer zondagsschool. En het uur vloog voorbij! HEt was dan ook een goed gevuld programma. We begonnen natuurlijk met wat drinken en wat lekkers, dit keer was het een ijsje.... geen koud ijsje, maar een koekje dat eruitzag als een heerlijk ijsje. We hebben er van gesmuld.

De eerste opdracht lag al te wachten. Met waterverf werd een mooi tekening van een kamer met een bed geverfd, met een splitpen werd een jongetje in het bed vastgemaakt, zo kon hij liggen en weer rechtop gaan zitten. Dit had alles te maken met het Bijbelverhaal dat later verteld werd.

Daarna was het tijd om te gaan zingen. En: zelf muziek te maken! Het was een mooi orkest dat veel geluid voortbracht. Gelukkig werd er goed bij gezongen. We zongen ook voor Lieuwe, hij was gisteren jarig en dat moet natuurlijk gevierd worden. Na het zingen trakteerde Lieuwe op een lekker zakje snoep.

Twee aan twee, een grote en een kleine, gingen we verder met het volgende onderdeel. Schrijf op een ballonhart aan de ene kant waar je verdrietig van wordt en aan de andere kant waar je blij van wordt. Ook al ben je verdrietig, de Here God wil je altijd helpen! Ook dit onderdeel hoort bij het verhaal uit de Bijbel wat we hierna gaan horen.

Als laatste volgde het verhaal, iedere groep hoorde het Bijbelverhaal over de profeet Elia. Ook hij kreeg last van de droogte en ging naar de weduwe in Sarefat. Daar gebeurde iets wonderlijks. Het meel en de olie raakte maar niet op, iedere dag kon de vrouw voor Elia, voor zichzelf en voor haar zoontje brood bakken. Op een dag gebeurde er iets heel verdrietigs. De zoon van de vrouw stierf. Maar God zorgt ervoor dat de jongen weer gaat leven, hij gebruikt daar de profeet Elia voor. Ook weer een groot wonder. De Here God laat ook aan ons vaak wonderen zien, je moet ze wel willen zien. Denk maar eens aan de zon die schijnt, het eten dat je iedere dag weer krijgt en als je verkouden bent, gaat het weer over. En zo zijn er nog veel meer wonderlijke dingen die je meemaakt in je leven. Vergeet je niet de Here God daarvoor te bedanken?

Woensdag is er een speciale dag: DANKDAG. We gaan de Here God dan bedanken voor alles wat er ook dit jaar weer mocht groeien op het land en waarvan wij mogen eten. Kom jij ook naar de kerk om samen God te bedanken?

Tot volgende week zondag, dan is er weer zondagsschool.
Groetjes van Wilma, Ilze, Annica en Janneke