WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

woensdag 27 november 2013

Micha


Hallo!

Afgelopen zondag was er natuurlijk weer zondagsschool. Na de verhalen over Elia en Elisa zijn we nu gestart met verhalen uit het Bijbelboekje Micha. Dit boekje is niet zo groot en soms moet je even goed zoeken in je Bijbel om het te kunnen vinden. Maar waarom Micha? Nou, het kerstproject van dit jaar gaat over Micha. De titel van het project is: 'God geeft een nieuwe Koning'. Het was nog niet de eerste adventszondag, maar omdat er over twee weken Heilig Avondmaal is en er dan geen zondagsschool is, zijn we alvast begonnen. Eigenlijk zijn we al langer bezig met de voorbereidingen voor het Kerstfeest. We oefenen met de liedjes die we gaan zingen tijdens de viering in de kerk en de kinderen hebben allemaal al een mooi boek uitgezocht. Nu nog de teksten oefenen en versiering maken om de kerk mooi te maken.

Deze zondag zijn we begonnen met een kaarsenstandaard te maken van klei, hierin komt volgende week een mooie adventskaars te staan. Zo kunnen jullie thuis ook toeleven naar het Kerstfeest. Na het knutselen hebben we samen gezongen.... de kerstliedjes natuurlijk. Ze gingen al wat beter dan de weken ervoor, maar hebben toch ook nog wat oefenen nodig. Dus de komende weken zullen we ze nog vaak zingen, oefen je thuis ook nog mee met de cd?

We vierden ook een feestje. Vorige week waren er wel 3 jarigen! We hebben gezongen voor Lisette en zij trakteerde op heerlijke snoepjes. Ook Samantha en Janneke waren jarig (en ook nog op dezelfde dag ;-). Volgende keer zullen we dus nog een keertje zingen en feestvieren!

In de kleine groepen hebben we geluisterd naar het verhaal van Micha, niet gemakkelijk, maar wel belangrijk! En in alle groepen is nog iets moois gemaakt dat paste bij het verhaal. Kijk gerust eens naar de foto's, daar kun je zien hoe ijverig er gewerkt is!

Kom je volgende keer ook weer naar de zondagsschool?
En als u hier een bezoeker bent, laat u dan een berichtje achter in het gastenboek? We vinden het altijd fijn om te lezen wat u van onze zondagsschool vindt!

Volgende zondag is het eerste advent. Kinderen van de zondagsschool zullen dan in de kerkdienst een kaars aansteken en een gedicht voorlezen. Ook zullen we met de hele gemeente iedere week een couplet zingen van het adventslied. We hopen dat er veel mensen in de kerk zullen zijn om samen toe te leven naar het Kerstfeest!

Groetjes van Ilze, Wilma, Annica en Janneke