WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

maandag 18 november 2013

De laatste keer Elia



Hoihoi allemaal!

Op de zondagsschool ging het deze week voor de laatste keer over de profeet Elia. Het ging ook over degene aan wie hij het stokje doorgeeft: Elisa. Voor deze Elisa veranderde er veel! Van een boer werd hij een profeet van God. Elia gooide zijn mantel over de schouders van Elisa, een mooi teken.

Omdat ELisa van beroep veranderde, zijn we deze morgen begonnen over beroepen. De jongsten hebben verschillende plaatjes van beroepen gekleurd en nagedacht over wat zij later willen worden. De ouderen hebben een moeilijk doolhof van de letter E (Elia en Elisa) gemaakt, hadden een ook al lastige woordpuzzel met verschillende beroepen en hebben alleen of met elkaar ook nog heel veel beroepen bedacht. Natuurlijk ging dit allemaal onder het genot van een bekertje limonade of sinas met een heerlijk koekje ;-)

Het zingen was dit keer vooral gericht op het komende Kerstfeest. Heel veel liedjes kennen we al omdat die op de uitnodigingscd staan, maar: een beetje oefenen is nog wel nodig. De komende weken zullen we daarom nog heel vaak de liedjes voor het Kerstfeest oefenen. Oefen je thuis ook nog lekker mee?

Zoals gezegd ging het verhaal uit de Bijbel deze week over Elia en Elisa. Een bijzonder verhaal om te lezen en te horen. God zorgt ervoor dat er iemand voor het volk is om hen de weg richting Hem te wijzen.
Na het verhaal hebben de kinderen van groep 1 en 2 een knutsel over de mantel van Elia gemaakt, er zijn prachtige mantels gemaakt! De kinderen van groep 3, 4 en 5 hebben een spel gespeeld: beroepen uitbeelden. En de kinderen van groep 6, 7 en 8 zijn in de Bijbel gedoken om daar verschillende beroepen te vinden: vissers, pottenbakkers, koning, tentenmakers.... ja, ja in de Bijbel staan heel veel verschillende beroepen. Daarna hebben ze nog gepuzzeld op een blad.

Al met al vloog het uur weer voorbij.
Volgende week zijn we er natuurlijk gewoon weer. En ook al is het nog geen advent, we beginnen dan toch vast met het adventsproject. Want een paar weken later is er een keertje geen zondagsschool omdat er Heilig Avondmaal in de kerk is, maar we willen jullie natuurlijk wel zoveel mogelijk vertellen over het Kerstverhaal. Daarom beginnen we volgende week dus al. In de weken van Advent gaat het over een andere profeet: Micha. Dus wil je weten wat hij te vertellen heeft: kom dan zeker weer naar de zondagsschool!

Groetjes van Wilma, Ilze, Annica en Janneke