WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 1 december 2013

Eerste advent

Op deze eerste adventzondag is in de kerk de kaars aangestoken door Pieter.
Rianne heeft het gedichtje voorgelezen.

Kijk eens aan, kijk eens aan, steek het eerste kaarsje aan,
want wij wachten en wij dromen, dat het Kerstfeest weer zal komen
en de liefde overwint, door het wonder van het Kind.
Liefde maakt het leven licht, tovert de zon op je gezicht.
Schrijf de liefde in je handen, geef die handen aan een ander.
Als de liefde groter wordt, groei je met elkaar naar God.


Na de dienst begon er weer een nieuw zondagsschooluur! Na een slokje drinken en een lekker koekje erbij zijn we enthousiast begonnen met het versieren van witte dinerkaarsen. Vorige week hadden we al een mooie kaarsenstandaard gemaakt. Vandaag hebben we er prachtige kunstwerken van gemaakt opgevuld met een vrolijke adventskaars. Wat zijn ze mooi geworden! Neem even een kijkje in ons fotoalbum om de resultaten te bewonderen. 

Daarna hebben we natuurlijk even geoefend met het zingen van de liederen voor Kerst. We zongen ook het verjaardagslied voor Samantha en Bram! Bram trakteerde ons op heerlijke kruidnoten en ja, we mochten er wel 6! Evenveel als het aantal jaren dat Bram geworden is. Een leuke gelegenheid om te zien of iedereen het tellen goed beheerst. Bij elk kind opnieuw klonk het: 1,2,3,4,5,6!

Na deze lekkere traktatie gingen we weer in groepen uiteen en hoorden we weer over Micha. Micha vertelde het volk dit keer waar die Koning die vrede zou komen brengen geboren zou gaan worden. Niet in de grote stad Jeruzalem, maar in Bethlehem. En deze Koning zal als een herder voor Zijn volk zorgen!

Volgende week, op de tweede adventszondag, zal de tweede kaars aangestoken worden en het volgende stukje van het gedicht opgezegd worden. Er is dan ook Heilig Avondmaal in de kerk en dus een keer geen zondagsschool, maar de week daarop hopen we jullie weer te zien!

Groetjes van Ilze, Wilma, Annica en Janneke 

P.S. Zo ziet de adventskaars eruit als je 'm thuis gebruikt!