WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 20 oktober 2013

God zorgt voor mij!


Hallo allemaal,

Het was weer een leuke dag vandaag op de zondagsschool!
Bij binnenkomst lag er voor iedereen een kale raaf te wachten om lekker donzig aangekleed te worden. Met vrolijke veren hebben we ze mooi versierd, in het fotoalbum kunt u ons hier mee bezig zien. Wie weet ontdekt u nog wel wat nieuwe ravensoorten… Natuurlijk hebben we ook weer even met elkaar gezongen, helaas zonder beamer. Maar we kennen al heel wat liedjes uit ons hoofd, dus dat was geen enkel probleem!

Vandaag gingen we maar in 2 groepen uiteen. We luisterden naar een verhaal over de profeet Elia. Koning Achab en het volk worden door God gestraft omdat ze afgodsbeelden aanbidden en God vergeten. Er komt honger in het hele land, maar God zorgt voor Elia, Hij laat de raven elke dag brood en vlees bij Elia brengen. Wat bijzonder!

De kinderen van groep 1 t/m 6 hebben na het Bijbelverhaal lekkere cakejes versierd. Want God zorgde op een heel bijzondere manier voor Elia, maar God zorgt er ook elke dag voor dat er voor ons genoeg te eten en te drinken is. Waarschijnlijk is er inmiddels niet veel meer van de cakejes over J, maar bij de foto’s kunt u nog wat mooie resultaten bekijken.

De oudste groep praatte met elkaar na over het dienen van de afgodsbeelden. Wij hebben geen beelden waar we in de kerk voor buigen, maar we hebben wel een heel belangrijk beeld (symbool) dat past bij ons geloof: het kruis waaraan Jezus ons redde van de zonden. De kinderen van deze groep maakten een kruis van takken en omwikkelden dit met wol. Mooi gedaan!

Nu is het vakantie, geniet er maar lekker van! Volgende week is er een keertje geen zondagsschool omdat het dan VakantieBijbelWeek is, maar de week daarna hopen we jullie allemaal weer te zien!

Groetjes van Wilma, Annica en Janneke (Ilze was lekker op vakantie)