WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

maandag 7 februari 2011

Vrienden zijn


Fijn dat jullie er weer waren! We hadden een grote klus om te doen: uitnodigingen versieren voor het open zondagsschooluur! Volgende week zondag worden ze door een aantal van jullie uitgedeeld in de kerk. We hopen dat er veel mensen zijn die een een keertje komen kijken naar onze zondagsschool. Dan kunnen ze zien hoe goed julie kunnen zingen, hoe fijn jullie meedoen en hoe gezellig het bij ons is!
De uitnodiging is natuurlijk ook voor iedereen die dit stukje leest: zondag 20 februari van 11 uur tot 12.15 heel hartelijk welkom in De Bron!

Deze zondag ging het over vrienden zijn. We hebben er een aantal liedejs over gezongen: 'Hé wil jij mijn vriendje zijn' en 'Ik wil je helpen'. Natuurlijk hebben we ook nog andere liedjes gezongen, dat ging prima!

Na het zingen luisterden we naar een verhaal uit de Bijbel. Het verhaal ging over David en Jonatan. Zij zijn hele goede vrienden, maar ze moeten toch afscheid nemen van elkaar. Dat is niet fijn.
In de oudste groep is goed geluisterd naar het verhaal en heeft iedereen zijn eigen hand omgetrokken en er woorden ingeschreven die te maken hebben met vriendschap. Alle handen hangen naast de grote poster van Goliath. Trouwens, veel mensen uit de kerk hebben Goliath inmiddels gezien en iedereen vindt dat jullie knap werk hebben gedaan bij het maken van deze reus!
In de jongste groep hebben we al jullie namen geschreven op een vriendenslinger en daar ook de namen van jullie beste vrienden en vriendinnen opgeschreven. Het is een kleurrijke slinger geworden die laat zien dat er veel goede vrienden zijn! Er was ook een kleine gast bij de jongste kinderen. Hij was met Janneke meegekomen en heet Jip (dat is geen grap!). Hij heeft wat verteld over vrienden zijn en dat het soms wel eens mis kan gaan. Gezellig en verrassend was het in ieder geval wel dat Jip erbij was! Gelukkig zijn jullie aardig voor hem geweest: als echte vrienden! Als laatste deden we nog een spel waarbij echt samengewerkt moest worden en dat lukte goed! Twee aan twee een rondje om de grote tafel, maar dan wel met een ballon die je niet met je handen mocht aanraken... kijk maar naar de foto's hoe je dat kunt doen!

Kijk nog maar eens naar de foto's van deze zondagmorgen! Je staat er weer mooi op ;-)
Tot volgende week!!