WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 20 februari 2011

Visite op de zondagsschool


Hallo allemaal.
Het was vandaag gezellig druk op de zondagsschool. Want: iedereen was van harte welkom. Niet alleen kinderen maar ook papa's, mama's, opa's, oma's, tantes, broertjes, zusjes en gemeenteleden uit de kerk waren bij ons visite.
En: visite krijgt natuurlijk een lekker bakje koffie of thee met een koekje ;-) Terwijl iedereen gezellig aan het kletsen en koffiedrinken was, kregen jullie allemaal een bekertje limonade en een heerlijk snoepje: lekker! En daarna konden jullie aan de slag met een schild waarin een doolhof stond en een stripverhaal van alle verhalen van David die we de afgelopen weken hoorden. Ondertussen kon je ook nog kijken naar alle foto's... de foto's staan ook allemaal op ons blog dus je kunt ze nog eens bekijken!

Natuurlijk gingen we daarna lekker zingen. De psalm zit er al goed in. Vanaf volgende week gaan we van psalm 9 vers 10 leren, oefen je thuis alvast? En natuurlijk hebben we nog veel meer liedjes gezongen. Sommigen werden ook door de visite goed meegezongen.

Zoals altijd komt na het zingen het verhaal uit de Bijbel. En deze keer was het weer een vervolg op het verhaal van David. Het was reuzespannend.... soms moest je zelfs je handen voor je oren of ogen houden ;-) David zat achterin een spelonk verstopt voor koning Saul. Maar de koning moet naar de wc en zoekt een rustige plek: precies de grot waar David zit! Davids vrienden fluisteren: 'Nu kun je de koning te pakken nemen!' Maar dat doet David niet, hij sluipt heel zachtjes naar de koning toe en snijdt alleen een stukje van zijn jas af. Later hoort koning Saul dit en hij belooft niet meer achter David aan te gaan. Maar David vertrouwt de koning niet. David vertrouwt wel op de Here God. Wij mogen ook op de Here God vertrouwen, dus als je deze week iets moeilijks hebt: praat met God en vertrouw op Hem.

Na het zingen was het knutseltijd. In allebei de groepen zijn jassen gemaakt, mooi versierd en sommigen met een stuk eraf geknipt... net als bij de jas van koning Saul.

We hopen dat jullie allemaal weer een fijn zondagsschooluur gehad hebben en we bedanken iedereen die op bezoek was. Het is fijn te merken dat er belangstelling is voor het werk van de zondagsschool! We hopen de kinderen volgende week allemaal weer te zien. En voor de visite: over een aantal weken vieren we het Paasfeest met elkaar, ook dan bent u en ben jij weer van harte welkom. Dan niet om een gewoon zondagsschooluur mee te maken, maar om groot feest met ons te vieren. Dus wellicht: tot dan!

Groetjes van Ilse Marieke, Jelmer, Marina en Janneke