WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 13 februari 2011

Op de vlucht


Hallo iedereen, natuurlijk ook deze week weer een verslagje van de zondagsschool. Vandaag zijn we begonnen met het spelen van spelletjes. Alle spelletjes gingen over de verhalenv an David van de afgelopen weken. Zo was er een herderspel, een Goliathspel met steentjes, een vriendschapspel met Jonatan en een achtervolgingspel. Op de foto's kun je zien hoe het er uit zag. Er is lekker gespeeld, er is gewonnen en verloren, maar vooral is er plezier gemaakt.

Na het spelen gingen we met elkaar zingen, en dat ging vandaag hard.... echt heel hard! Jullie hebben goed meegezongen!

En toen het verhaal uit de Bijbel, hoe zal het verder gaan met David? Vandaag hoorden we dat David op de vlucht was voor koning Saul. Hij is zo snel vertrokken dat hij geen eten en geen zwaard heeft meegenomen. Hij krijgt brood van Abimelech. Van hem krijgt hij ook een zwaard: heel groot! Het is namelijk het zwaard van Goliat. Dan reist David verder. Het verhaal is heel spannend en volgende week horen jullie hoe het verder gaat. Ik kan je alvast verklappen dat het een heel spannend verhaal gaat worden, zo'n verhaal waarbij je op het puntje van je stoel gaat zitten om niets te missen. Dus: zorg dat je erbij bent volgende week!

De oudsten hebben vandaag geknutseld. David deed zich anders voor dan hij was. Jullie hebben ook iets gemaakt om je anders voor te doen dan je in werkelijkheid bent. Er zijn prachtige maskers gemaakt met allerlei materialen. Veertjes, papier, stickers, pijenragers, etc. Jullie zien er prachtig en (bijna) onherkenbaar uit! Check de foto's!!!
De jongsten hebben spelletjes gedaan. Blindemannetje, rennen met voeten aan elkaar vastgebonden en een tikspel waarbij 'koning Saul' achter 'David' aanrent. Al met al een zondagsschooluurtje waar je moe van werd! Gelukkig hebben we een grote zaal waarin je lekker kunt rennen en je flink kunt uitleven ;-)

We hopen dat jullie een gezellige week zullen hebben en natuurlijk hopen we jullie volgende week allemaal weer te zien! Oja, vergeet niet dat volgende week papa en mama, opa en oma, de buurman en buurvrouw, je tante en oom en vriendjes en vriendinnetjes ook van harte welkom zijn!!

Tot volgende week!