WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 30 januari 2011

"DAVID!! DAVID!!"

Hallo allemaal!!

Vandaag was het eerste waar de meeste kinderen naar keken: 'hangt Goliath er nog?' En ja hoor, Goliath hangt nog steeds op de wand en hij was nog steeds zo groot! Wat een indruk heeft die grote Goliath op ons allemaal gemaakt. Maar meer nog: wat een indruk maakte God op ons: die kleine David kon met hulp van God winnen van die ontzetttend grote Goliath.
Het verhaal van vandaag ging weer over David. En met de hulp van God wint hij steeds weer als er oorlog gevoerd wordt. De mensen in Israƫl zien dat en ze roepen hem toe als ze hem zien. Saul wordt steeds meer jaloers, hij wil David zelfs doden.

We zijn vanmorgen begonnen met het maken van een sjaaltje, zo'n sjaaltje die je omhoog houdt als je ergens fan van bent. Je ziet ze wel in voetbalstadions en bij concerten. Wij schreven op onze sjaals heel groot 'DAVID'. De sjaals waren nodig voor het verhaal uit de Bijbel. Jullie hebben mooie sjaals gemaakt hoor. Een aantal resultaten kun je zien in ons fotoboek.
Daarna gingen we lekker zingen. We begonnen met psalm 9:1, in de kerk werd hij vanmorgen ook gezongen: jullie hebben goed meegezongen hoor! En daarna zongen we nog verschillende andere liedjes.
Toen het verhaal uit de Bijbel. Daar waren de sjaals nodig. Tijdens het verhaal speelden jullie de mensen die David toejuichten. Sjaals hoog in de lucht: "DAVID!! DAVID!! DAVID!!"
Na het verhaal hebben de kinderen van de jongste groep de harp van David beplakt met draden wol en het zwaard met zilverpapier, ze zijn heel mooi geworden. De kinderen van de oudste groep hebben gepuzzeld. Soms lastig, maar ook heel goed gedaan.

Kijk nog eens bij de foto's dan zie je wat we allemaal gedaan hebben.
Volgende week hopen we jullie allemaal weer te zien op de zondagsschool. We gaan dan weer verder met het verhaal van David.

Groetjes!!