WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 16 januari 2011

Daar zit muziek in!!


Halloooooooo allemaal!!
Allereerst natuurlijk: van harte gefeliciteerd Ilse Marieke! Precies vandaag is ze jarig en dat hebben we natuurlijk gevierd. We hebben ons verjaardagslied gezongen en Ilse heeft ons op heerlijke chocola getrakteerd. fijn dat er zoveel kinderen waren om dit feestje mee te vieren.

Vanmorgen zijn we begonnen met het maken van een muziekinstrument. Iedereen heeft wol geplakt om een bierflesje. Als je in het flesje blaast, heb je je eigen blaasinstrument. Nog niet bij iedereen lukte het om er geluid uit te krijgen, maar bij veel van jullie al wel. Goed oefenen deze week!!

Het verhaal uit de Bijbel ging vandaag ook over muziek. Koning Saul heeft last van boze buien en kan nogal kwaad worden. Van muziek wordt hij weer rustig. Daarom is er gezocht naar iemand die mooi muziek kan maken. En dat is David. Met zijn harp vertrekt hij naar het paleis. Iedere keer als de koning een van zijn boze buien krijgt, is David in de buurt om muziek te maken. Het helpt! Muziek kan je helpen, muziek kan je vrolijker maken.

Na het verhaal hebben we met elkaar gezongen en muziek gemaakt. Natuurlijk op onze eigen zelfgemaakte blaasinstrumenten, maar ook andere instrumenten gebruikten we daarbij. Het was een prachtig orkest! We hopen dat jullie er van genoten hebben... net als wij!

Vandaag mochten jullie ook de spiegels meenemen die we vorige week gemaakt hebben. Ze zijn heel erg mooi geworden. We hopen dat jullie spiegels een mooi plekje krijgen op jullie kamer!

In het gebed dachten we aan de kinderen die ziek zijn, want die zijn er ook bij ons op de zondagsschool. Een aantal van jullie is afgelopen week ook ziek geweest. We bidden dat de kinderen die ziek zijn, snel weer beter zullen worden. We denken aan jullie!!

Zien we je volgende week weer? Dan gaat het verhaal over David weer verder. Het wordt een spannend verhaal....

Groetjes, Jelmer, Ilse, Marina en Janneke