WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

maandag 22 november 2010

Zacharias


Hallo allemaal, Leuk dat je weer een kijkje neemt op ons weblog.
Gisteren was de verjaardag van Janneke en dat hebben we natuurlijk met elkaar gevierd.
Bij de limonade waren er al overheerlijke slagroomsoesjes en bij het naar huis gaan nog een zakje chips voor iedereen. Ook hebben we heel hard voor Janneke gezongen terwijl ze op de stoel stond. Leuk!
Verder hebben we een beginnetje gemaakt met een ander feest. Het kerstfeest wat er al bijna aankomt. Zondag is namelijk al de eerste adventszondag.
Als inloop hebben we harten beplakt met mooie kleurtje crepepapier, dat was best wel een hele klus en daarom gaan we er zondag mee verder. Ze zien er al prachtig uit en als ze af zijn komen ze met het kinderkerstfeest in de kerk te hangen.
Het zingen van de kerstliedjes gaat ook al heel goed. Zingen jullie ze thuis ook nog een keertje..?
Het verhaal ging over Zacharias, een oude priester die een boodschap van de engel Gabriel kreeg. Hij kon het maar niet geloven. Zou zijn vrouw Elizabeth echt de moeder worden van de voorloper van Jezus.? En dat terwijl ze al zo oud was?
Omdat hij het niet geloofde kreeg hij een straf, Hij kon niet meer praten tot de dag dat het kindje Johannes geboren werd. Lastig hoor
De oudste kinderen hebben daar een spel over gespeeld. Woorden uitbeelden zonder te praten, met behulp van gebaren, tekenen of liplezen..pfff.. moeilijk hoor.
De jongste kinderen hebben een mooie verwerking gemaakt over Zacharias en de engel in de tempel.
Kijk maar eens in het fotoalbum, Jullie staan er allemaal weer bij
Tot volgende week!!