WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

dinsdag 16 november 2010

Geld, geld, geld


Tja, zondag ging het dus over geld. Daarom zijn we begonnen met het maken van een geldbuideltje (dat je natuurlijk ook als knikkerzakje kunt gebruiken ;-)! Wat zijn jullie creatief bezig geweest zeg. er zijn heel veel mooie zakjes gemaakt, ze zagen er supervrolijk uit. Kijk maar eens bij de foto's, daar zie je alle resultaten!

Maar waarom die geldzakjes? Het verhaal van deze dag was een gelijkenis van de Here Jezus. Hij vertelde over een man die koning ging worden en daarom op reis moest. Zijn knechten gaf hij drachmen, dat is een ouderwets woord voor geld. Met dat geld moesten ze proberen meer geld te verdienen. Toen de man terugkwam van zijn reis, hadden de meeste knechten goed hun best gedaan en ze mochten voor hun nieuwe koning de baas worden over een stad. Maar eentje had zijn geld in een doek bewaard en er dus niets mee gedaan omdat hij bang was voor de koning. Dat was heel jammer.... het geld moest hij geven aan degene die het meeste had.... wat een teleurstelling! Het verhaal betekent dat wij onze talenten moeten gebruiken. Ben je goed in tekenen? Maak dan eens een mooie tekening of kaart voor iemand die ziek is of die een beetje vrolijkheid goed kan gebruiken. Is jouw talent dat je goed kunt helpen? Help dan eens je moeder met tafeldekken - zonder dat ze het heeft gevraagd ;-) En zo kan iedereen zijn talent goed gebruiken!

Na het verhaal hebben we spelletjes gedaan met chocolademunten en die mochten natuurlijk uiteindelijk in de zelfgemaakte zakjes... en dan thuis lekker opsnoepen! Zijn jullie zakjes al leeg? Ik denk het wel!!

Natuurlijk hebben we ook nog gezongen met elkaar. De psalm zit er bij een aantal kinderen al goed in. En voor de anderen hebben we een vraag: oefen je deze week thuis nog eens de psalm? Misschien is het een goed idee om de psalm eens na het eten te zingen, samen met papa en mama en broertjes of zusjes. Dat is gezellig, het klinkt mooi en je oefent meteen ook weer een keertje!
De andere liedjes gaan ook geweldig goed. Jullie spreken al veel talen.... frans, zuid-afrikaans, spaans, duits, chinees, surinaams.. en het klinkt nog geweldig goed ook!

Veel plezier nog deze week en we hopen jullie allemaal volgende week zondag weer te zien!
En het lijkt nog ver weg, maar het kerstfeest gaat alweer komen. Volgende week zullen we daar op de zondagsschool al wat van gaan merken. En een week later zullen we in de kerk weer de adventskaarsen gaan aansteken.... en een aantal kinderen van de zondagsschool mag dat gaan doen! Met elkaar zullen we er een lied bij zingen, ik denk dat we die zondag wel vast een keer zullen oefenen.

Tot zondag!
Groetjes van Marina, Ilse, Jelmer en Janneke