WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 7 maart 2010

zingen, feest en slangen


Hoi allemaal! Leuk dat je weer op ons blog kijkt.
Vandaag is Rianne jarig: van harte gefeliciteerd meid!! Natuurlijk hebben we voor deze jarige jet gezongen, kijk maar eens bij de foto's: je ziet haar glimmen van trots.
We zijn weer bezig geweest met het kwartetspel. Er wordt hard gewerkt door jullie allemaal en de kwartetkaarten zien er dan ook al mooi uit. Een volgende keer gaan we weer verder.

Natuurlijk hebben we ook weer veel liedjes gezongen. Allereerst de psalm: vandaag heb je hem twee keer gezongen, want onze psalm was ook de beginpsalm tijdens de kerkdienst. En we hebben veel kinderen mee zien zingen (en oma's trots zien kijken en luisteren!!). De liedjes voor het Paasfeest dat gaat komen, gaan al best goed. Als je thuis nog eens wilt oefenen, kijk dan even hieronder: er staat een filmpje met het liedje 'Als je gelooft in de Here Jezus'. En natuurlijk hebben we ook een aantal favorieten gezongen.

Het verhaal ging vandaag weer over Mozes en Aaron. Ze waren weer bij de farao van Egypte. Dit keer mochten ze laten zien wie de sterkste is. De kinderen van de jongste groep weten dat al precies: God is de machtigste, de sterkste, degene op Wie je kunt vertrouwen. Aaron gooide zijn staf op de grond en hij veranderde in een slang. Farao wist dat zijn tovenaars dat ook kunnen. En ja hoor, ook de tovenaars gooien hun staf op de grond en het krioelt van de slangen. Wie is nu de sterkste? Is God dan toch niet zo bijzonder? Maar wacht even, het verhaal is nog niet afgelopen. God is echt de sterkste. De slang van Aaron en Mozes eet de andere slangen op! Zo weten wij, zo weten Mozes en Aaron en zo weet de farao dat God de machtigste van de hele wereld is. Maar de farao wil het niet geloven, daarom belooft Mozes dat de Here God nog meer van zijn macht gaat laten zien. Wat er verder gaat gebeuren hoor je volgende week als je weer op de zondagsschool bent.

Maar: misschien zien we je al eerder. Woensdag is het biddag. Misschien ben jij dan 's avonds ook in de kerk.

In ieder geval: de groeten van ons allemaal en tot volgende week!!