WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

dinsdag 23 maart 2010

Nog meer plagen..


Hallo allemaal, Leuk dat je weer een kijkje neemt op ons weblog, met ook nu weer een klein verslagje van afgelopen zondag.
Wat hebben we gedaan..?? We zijn begonnen met het kleuren van ons kwartetspel, het schiet bij de meeste al lekker op en het gaat er heel mooi uit zien. Leuk! Daarna hebben we gezongen, Bij een aantal kinderen gaat de psalm al heel erg goed, we kunnen echt horen dat jullie thuis oefenen. Ook hebben we hard geoefened met de liedjes die we tijdens het paasfeest willen gaan zingen, het is tenslotte al bijna 4 april en dus eerste paasdag oftewel feest op de zondagsschool.
Het verhaal van vandaag was niet zo feestelijk eigenlijk. Vorige week hoorden we al over die vervelende plagen, (water in bloed, kikkers, muggen, steekvliegen en veepest) en vandaag hebben we naar het vervolg geluisterd. De farao blijkt echt een heel eigenwijze man te zijn. Nog steeds laat hij Mozes en het volk Israel niet vrij . En er komen nieuwe plagen: jeukende zweren, grote hagelstenen, vieze sprinkhanen. Allemaal alleen bij de Egyptenaren, het volk Israel merkt er allemaal niets van. En dan stuurt God de 9e plaag, drie dagen lang is het pikkedonker in het land. Zo donker dat je echt helemaal niets kan zien.
En dat dat heel lastig is heeft de oudste groep zelf ervaren. Het raam in de Bron was afgeplakt en het was heel donker in de zaal geworden. Ook hebben we geprobeerd zonder te kijken voorwerpen te raden die in een zak verstopt zaten. Dat viel niet altijd mee, er zaten een paar hele moeilijke bij.
Kun je nagaan hoe het geweest moet zijn tijdens die 9e plaag. Drie dagen lang, niks kunnen zien. poehoe, moeilijk hoor.
De jongste kindern hebben een mooie knutsel gemaakt, daarop is goed te zien hoe het was bij de Egyptenaren en bij het volk Israel, kijk maar eens in he fotoalbum.
Hoe het verder gaat met de farao en of het bij 9 plagen blijft hoor je volgende week. Kun je niet zolang wachten lees dan het verhaal maar eens na in je Bijbel ( exodus 9)
Volgende week is het alweer de laatste "gewone "keer zondagsschool, Die week erna willen we met elkaar het paasfeest vieren. Als je het leuk vind om mensen hiervoor uit te nodigen mag dat uiteraard. Zondag voor de dienst delen we uitnodigingen uit dus als je vroeg bent kun je helpen uitdelen. Tot volgende week!!