WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 28 maart 2010

De op één na laatste...




Tja, dat was hem dan vandaag: de op één na laatste keer zondagsschool van dit seizoen. Volgende week is de laatste keer en dan vieren we feest: Paasfeest.

Vandaag was het in de kerk ook al een beetje feest, want er was een bijzondere dienst. Vier mensen deden belijdenis van hun geloof. De dominee legde het mooi uit. Als twee mensen van elkaar houden, dan gaan ze trouwen en ze spreken af: wij blijven voor altijd bij elkaar en blijven van elkaar houden. Zo is het ook een beetje bij belijdenis doen: God houdt van mensen en als je tegen de Here God zegt dat je ook van Hem houdt, dan hoor je bij hem. Het is een afspraak die je maakt met God.

Maar omdat het een bijzondere dienst was, was de kerk laat uit en konden we pas laat met de zondagsschool beginnen. Voordat iedereen binnenwas en wat te drinken en te snoepen had, waren we al een tijdje verder. Vandaag was je laatste keer om te werken aan je kwartetspel. Een aantal kinderen zijn helemaal klaar, anderen nog niet helemaal. Maar dat geeft niets. We gaan de spellen nu afmaken en uitknippen en volgende week krijg je het mee naar huis. Heb je tijdens de Paasdagen een leuk en gezellig spel om samen met je broers en zussen en met je ouders te spelen.

Verder hebben we natuurlijk nog geoefend voor het Paasfeest en nog het lied gezongen voor de afsluitingsdienst (die is de week na het Paasfeest). Zet jullie cd thuis nog maar ns aan, dan kun je nog even oefenen!

Het Bijbelverhaal was vandaag triest. Het ging over de laatste plaag die God liet komen. De Israelieten waren voorbereid: ze hadden een lammetje geslacht en het bloed aan de deurposten gesmeerd. Daarom ging de engel 's nachts aan hun huizen voorbij. Bij de Egyptenaren was dat niet zo. Bij hen stierf het oudste kind in ieder huis en ook bij de dieren stierf de oudste. Vreselijk was dat, wat een verdriet in het hele land. De Egyptenaren wilden nu wel dat de mensen van het volk Israël weg zouden gaan en gaven ze zelfs cadeaus en geld mee. En daar vertrok het volk, met alle dieren, op weg naar het Beloofde Land.

Volgende week zullen we horen of het echt allemaal goed gaat komen, want met de farao weet je het maar nooit....

Zien we jullie volgende week allemaal weer? We vieren dan het Paasfeest en iedereeen mag komen, dus als je oma of opa of de buurvrouw of je vriendje of vriendinnetje wil uitnodigen: dat mag!

Tot de volgende week!