WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

maandag 1 februari 2010

Drijven of zinken


Wow.. was dat even letterlijk een spetterende inloop zondag. Het was een gezellige en soms wel natte bedoeling daar beneden in de Bron. Het thema van de inloop was drijven of zinken. Er stonden bakken met water en er lag van alles klaar om uit te proberen, paperclips, appel, potlood, wasknijpers, badeendjes, een schaar, een sleutel en nog veel meer.
Van sommige dingen wist je van te voren wel of het zou blijven drijven of het zou zinken maar sommige voorwerpen moesten ook echt uitgeprobeerd worden. Als je het uitgeprobeerd had moest je het bijbehorende plaatje op de juiste plaats op je vel papier plakken. ( de papieren zijn we vergeten uit te delen, zondag kunnen jullie ze meenemen)
Deze inloop had natuurlijk weer vanalles met het verhaal van vandaag te maken. We hoorden hoe een klein jongetje, in een mandje in de rivier de Nijl gelegd werd. Gelukkig bleef het mandje drijven op het water, tussen de rietstengels. God stuurde de prinses die de kleine Mozes vond. Mirjam, zijn zus die in de bosjes toe keek zei dat ze wel iemand wist die voor Mozes wilde zorgen en bracht hem weer terug naar zijn eigen moeder. Wat een groot wonder he. Mozes blijft een aantal jaren thuis wonen en dan brengt zijn moeder hem naar het paleis waar hij verder zal opgroeien.
Over Mozes zullen we de rest van het seizoen nog veel horen. We gaan werken met een paasproject rond de verhalen van Mozes. Hoe dat precies te werk gaat horen jullie een volgende keer.
Volgende week hebben we een speciaal uur. Hebben jullie de uitnodigingen met sleutels ( mjammie.. niet zelf opeten hoor..) al uitgedeeld aan je vriendje of vriendinnetje?
Volgende week is er namelijk open zondagsschooluur en is iedereen welkom om te komen kijken op de zondagsschool.
Ook is er dan "koffiedrinken voor Java" We hopen jullie dan allemaal weer te zien. Groetjes!!