WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

dinsdag 26 januari 2010

De baas spelen..


Hoi allemaal, Leuk dat je weer eens komt kijken op ons weblog. Toch wel heel handig he zo'n weblog. Afgelopen week waren er namelijk heel weinig kinderen op de zondagsschool en die kunnen nu toch een beetje zien en lezen wat we allemaal gedaan hebben. Natuurlijk is het veel leuker om het in het echt mee te maken dus wehopen dat jullie er zondag allemaal weer bij kunnen zijn.
We zijn het uur begonnen met het maken van uitnodigingen. Op 7 februari hebben we namelijk weer ons open zondagsschooluur. Dan kunnen alle vaders, moeders, broertjes, zusjes en mensen uit de kerk komen kijken wat wij zoal doen op de zondagsschool. Natuurlijk mag je ook je vriendje of vriendinnetje vragen die misschien wel helemaal nooit in de kerk komt. Neem zondag gerust een uitnodiging voor hem of haar mee. Het gaan lekker speciale uitnodigingen worden. en waarom het woordje lekker nou in het blauw geschreven staat zul je zondag wel zien. :-)
Als je het leuk vind om mee te helpen met uitdelen dan moet je al om 9.15 uur in de krk zijn zondag.
Het verhaal van vandaag ging over de gemene koning Farao. Hij speelde de baas over het volk Israel. Hij liet hen heel zwaar werk doen en deed hen pijn als ze niet goed hun best deden met stenen bakken. Ook liet hij de pasgeboren jongetjes doden. Heel verschrikkelijk en verdrietig allemaal.Het leek ook heel donker en uitzichtloos voor het volk Israel. Maar God is natuurlijk veel sterker en machtiger dan die Egyptische farao en in de verhalen van komende weken zullen we horen wat het plan van God is met het volk en dat hij toch de vrijheid geeft.
Ilse-Marieke had voor de oudste kinderen een heel mooi spel gemaakt met vragen. Het was heel leuk en spannend en er zaten verrassende opdrachten in. Zo kon het gebeuren dat je al koploper opeens je pionnetje moest wisselen met degene die achteraan loopt, en als je dat 2x overkomt is het best even balen he Frans-Jelle !?
De jongste kinderen hadden een kleurplaat , maar geen gewone.. Nee hij was geknipt in 9 stukjes en de bedoeling was dat je de puzzel eerst maakte voor je ging kleuren
Dat lukte heel goed bij iedereen en er werd zo netjes gepuzzeld en geplakt dat je helemaal niet zag dat het eigenlijk een puzzel geweest was. keurig hoor!
Veel te snel kwam er een einde aan dit gezellige uur. Zien we jullie zondag weer..??? Tot dan.