WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 10 januari 2010

Sterren kijken...


Vandaag hebben we iets heel bijzonders gedaan op ze zondagsschool. We zijn wezen kijken bij "de Schelluinse sterrenwacht." Dat was wel heel indrukwekkend he. Kijk maar eens naar de sterrenkijker op deze foto. Hiermee kun je oneindig ver kijken en hij vergroot maar liefst 400x.
Nu was het natuurlijk licht dus konden we geen sterren zien maar het was toch echt wel heel interessant. Gerrit had ook nog een kleine telescoop waar mee je in het klaslokaal van de school kon kijken. Je zag wel alles op zijn kop dat was wel grappig. Ook met een gewone verrekijker kun je als het donker is goed naar de sterren kijken. Probeer maar eens!
2000 jaar geleden hadden de mensen deze moderne apparatuur niet natuurlijk. Toch ontdekten een aantal wijze mannen een bijzondere ster aan de hemel. Er was een koningskind geboren! Ze gingen naar het paleis van koning Herodes die enorm schrok. Hij was toch de koning, de belangrijkste, de machtigste. Hij was zo bang dat hij het kindje wilde laten doden . Gelukkig is God machtiger dan alle koningen hier op de aarde en is Jezus is Koning over de hele wereld. Geen gewone koning, maar een heel speciale...Voor alle volken...ook voor jou!
Ook hebben we nog gekeken naar een mooie powerpoint die Jelmer had gemaakt over de sterren en hebben we een kleurplaat gekleurd.
Het was een heeel leuke ochtend en we hopen jullie volgende week weer te zien
Kijk je nog even in het fotoalbum voor meer foto's van de sterrenwacht en laat ook eens een berichtje achter in ons gastenboek!!!